Κυνισμός Συρίγου για στέγαση εκπαιδευτικών|Να το λύσουν οι δήμοι

Το μπαλάκι στους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες πετάει ο υφυπουργός Παιδείας, επιβεβαιώνοντας τον κυνισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα πολλά μεγάλα προβλήματα τα κυβερνητικά στελέχη.

Χρησιμοποιώντας αλαζονικές εκφράσεις ο Άγγελος Συρίγος, κατά την εμφάνισή του σε εκπομπή της ΕΡΤ, υποστήριξε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους δήμους είναι πλούσιοι λόγω τουρισμού και θα πρέπει να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους, χωρίς να περιμένουν το «κράτος – πατερούλη».

Λίγες ώρες μετά και από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» για το θέμα (βλ. Η καρδιά τους στην τάξη, η ζωή τους σε αταξία) ο υφυπουργός Παιδείας έσπευσε να μας ενημερώσει ότι κυβέρνηση και υπουργείο δεν έχουν ιδιαίτερη διάθεση να παρέμβουν για το πρόβλημα.

Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: Μιλάμε για πολύ πλούσιους δήμους που βγάζουν αρκετά χρήματα από τον τουρισμό. Ως εκ τούτου τα προβλήματα αυτά καλό θα είναι να αντιμετωπίζονται από τις τοπικές κοινωνίες. Υπάρχει το παράδειγμα του Δήμου Υδρας που δίνει ένα σχετικό επίδομα. Ας έχουμε κατά νου ότι το κράτος πατερούλης δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα από την Αθήνα».