spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Κικίλιας "τραμπουκίζει" ξενοδόχους- τι ζητάει να λένε

Ο Κικίλιας “τραμπουκίζει” ξενοδόχους- τι ζητάει να λένε

Ένα πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Κικίλια έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς ο υπουργός Τουρισμού, όπως καταγγέλλουν ξενοδόχοι, τους επιτέθηκε σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

 

Πιο αναλυτικά, όλα έγιναν σε σύσκεψη εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και των ξενοδοχειακών ενώσεων μέλη της, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα στις 17.00, στο ξενοδοχείο Excelsior, με την παρουσία 30 περίπου προέδρων και μελών διοικητικών συμβουλίων ενώσεων ξενοδόχων από την Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα, με θέμα τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, τα ξενοδοχεία της «άλλης Ελλάδας» και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ενώ η συζήτηση με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, εξελισσόταν ικανοποιητικά με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεις λύσεων σε υπαρκτά προβλήματα, γύρω στις 17.30 κατέφθασε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας όπως μεταδίδει το money-tourism.gr, ο οποίος ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες και ξεκίνησε μια πρωτοφανή επίθεση σε υψηλούς τόνους, με εκφράσεις στους ξενοδόχους.

Ο υπουργός, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ωρυόμενος καταφέρθηκε κατά ξενοδόχων  με το επιχείρημα ότι «αντί να πείτε ένα ευχαριστώ που έφερα εκατομμύρια τουρίστες, μου κάνετε κριτική και βγάζετε δελτία Τύπου».

Μάλιστα φέρεται να ρώτησε «ποιος είναι από τα Γιάννενα» και επιτέθηκε προσωπικά για την ανακοίνωση της Ένωσης για την Ryanair, ενώ μίλησε απαξιωτικά για αντίστοιχες ενέργειες και ανακοινώσεις των Ενώσεων Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, κ.λπ., αναφορικά με τα στοιχεία των πληροτήτων, αλλά και του χειμερινού τουρισμού, που έχουν εκδώσει.

Η επίθεση του υπουργού κατά των ξενοδόχων κράτησε μισή ώρα, καθώς ήταν αδύνατον να τον διακόψει κάποιος.

Μετά την επίθεση του υπουργού στους ξενοδόχους, αρκετοί από αυτούς, απείχαν από τις εκδηλώσεις της ΔΕΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού Τουρισμού.

Πρόεδρος ξενοδοχειακής ένωσης της επαρχίας που δέχθηκε επίθεση από τον Βασίλη Κικίλια, τόνισε ότι τα στοιχεία που έχουν οι ενώσεις και οι κρατήσεις που έχουν τα ξενοδοχεία, ουδεμία σχέση έχουν με τους ισχυρισμούς του υπουργού περί καρεκλών και μπριτζόλων.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ξενοδόχους ο υπουργός ξαναπήρε τον λόγο πριν το κλείσιμο της σύσκεψης και προκλητικά συνέστησε τους ξενοδόχους «κοιτάξτε τι θα γράφετε και τι δελτία Τύπου θα βγάζετε από εδώ και πέρα μέχρι τις εκλογές…».

Η επίθεση του υπουργού συζητήθηκε την Δευτέρα στην διαδικτυακή σύσκεψη των προέδρων της ΠΟΞ, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 40 πρόεδροι από όλη την Ελλάδα, όπου όλοι αποδοκίμασαν την συμπεριφορά του υπουργού Τουρισμού, χωρίς καμία εξαίρεση.

Οι ξενοδόχοι τράβηξαν διαχωριστική γραμμή, τονίζοντας ότι πλέον δεν μπορεί να υπάρξει καμία σχέση με το υπουργείο Τουρισμού, ακόμη κι «αν ο υπουργός Τουρισμού ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του» και ότι στο εξής τα θέματα που απασχολούν την ελληνική ξενοδοχία θα τίθενται κατευθείαν στα αρμόδια υπουργεία.

Μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων έγραψε το παρακάτω tweet:

«Το μόνο που απασχολεί τον Β. Κικίλια είναι να μην του χαλάνε το αφήγημα»

«Αλγεινή εντύπωση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Υπουργός Τουρισμού τους ανθρώπους του κλάδου, προκαλούν όσα διαρρέουν σχετικά με τη σύσκεψη που είχε με ξενοδόχους στο πλαίσιο της ΔΕΘ και αποκαλύπτονται σε σημερινό δημοσίευμα του money-tourism.gr» σχολιάζει η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν μέλη ενώσεων ξενοδόχων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ο κ.Κικίλιας προέβη σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον τους αφού του χαλάνε το αφήγημα περί success story στον Τουρισμό.

Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι οι δύο ή τρεις μήνες υψηλής τουριστικής κίνησης στους δημοφιλείς προορισμούς δεν μπορεί να είναι ενδεικτικοί της πραγματικής κατάστασης και έχουμε αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι στους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, στην επαρχία και ακόμη περισσότερο στον ορεινό όγκο.

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται στην «εντατική» οι επαγγελματίες σε απόγνωση αλλά το μόνο που απασχολεί τον κ. Κικίλια και την ανέμελη κυβέρνηση είναι να μην τους χαλάνε το αφήγημα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων