spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτον "αέρα" η λειτουργία των σχολείων- λείπουν 60 εκ ευρώ τι λέει...

Στον “αέρα” η λειτουργία των σχολείων- λείπουν 60 εκ ευρώ τι λέει η ΚΕΔΕ

Τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ λείπουν από τα σχολεία για να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος όπως εξήγησε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του αναπληρωτή υπουργού Στέλιου Πέτσα.

Όπως ανέλυσε ο κ. Παπαστεργίου από τα στοιχεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου προκύπτει ότι η αύξηση στο κόστος ενέργειας στους δήμους είναι περίπου 80% με 90% μέχρι σήμερα. Στις Σχολικές Επιτροπές περίπου το 45% με 50% αφορά το κόστος ενέργειας. Δεν υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία για τις Σχολικές Επιτροπές, όμως με μια αναγωγή από τα 112 εκατομμύρια που λαμβάνουν σήμερα οι δήμοι από την κρατική επιχορήγηση και έχοντας υπόψη ότι με το Φυσικό Αέριο η αύξηση αυτή θα είναι πάνω από 100%, το έλλειμμα προβλέπεται να φτάσει τα 60 εκατομμύρια.

Από αυτά μέχρι σήμερα οι δήμοι έχουν λάβει μόνο 14.

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι οι δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στα σχολεία παρά μόνο την ευθύνη της διαχείρισης και γι αυτό το κενό πρέπει να καλυφθεί άμεσα καθώς τον Νοέμβριο προβλέπεται να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με του προμηθευτές.

Απαντώντας ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει ακάλυπτους του δήμους στο θέμα του ενεργειακού κόστους των σχολείων, παρέπεμψε όμως για την τελική λύση στο Υπουργείο Οικονομικών και στην συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης, την ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων