spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΟι Γιατροί της Αρκαδίας κατά τροπολογίας Πλεύρη

Οι Γιατροί της Αρκαδίας κατά τροπολογίας Πλεύρη

Αναφέρουν ότι υποβαθμίζεται η εκπροσώπηση των ιατρικών συλλόγων της περιφέρειας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Σε κοινό δελτίο Τύπου που απέστειλε η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Ιατρών καθώς και η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Ιατρών Νομού Αρκαδίας αναφέρεται:

Στις 16-10-22-πραγματοποιούνται οι εκλογές στον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο(Π.Ι.Σ.) για ανάδειξη :

1 .Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.)

2.Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου (Π.Σ.) .

3.Εξελεγκτικής Επιτροπής .

4.Εκπροσώπων για την Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ.

Λίγο πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια για συμμετοχή στις εκλογές (16-09-2022) σε άσχετο νομοσχέδιο( για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας), ο υπουργός υγείας κος Πλεύρης κατέθεσε τροπολογία , σύμφωνα με την οποία αλλάζει ο τρόπος εκλογής αντιπροσώπων στη γενική συνέλευση του Π.Ι.Σ. και ενισχύονται ο αριθμός των αντιπροσώπων από τους ιατρικούς συλλόγους ΑΘΗΝΑΣ ,ΠΕΙΡΑΙΑ ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΠΑΤΡΑ και υποβαθμίζεται η εκπροσώπηση των ιατρικών συλλόγων της περιφέρειας.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ποιος είναι ο λόγος πού οδήγησε τον υπουργό να καταθέσει αυτή την τροπολογία ανατρέποντας τη διάταξη που νομοθετήθηκε το 2018 με το Ν.4512 μετά από διαβούλευση με τον Π.Ι.Σ. και ομόφωνη εισήγηση της ολομέλειας των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας.

Είναι φανερό ότι η επιλογή αυτή και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές δεν είναι τυχαία.

Αντί ο υπουργός να δώσει λύσεις και απαντήσεις στα τεράστια ανοιχτά θέματα της υγείας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα όπως η υγειονομική κρίση, αποδιοργάνωση του ΕΣΥ, η βιωσιμότητα μικρών και μεσαίων διαγνωστικών εργαστηρίων κ.λ.π, παρεμβαίνει όχι προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου αλλά για εξυπηρέτηση επί μέρους συμφερόντων και προσωπικών επιδιώξεων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Μια αυταρχική, αντιδημοκρατική και καθεστωτική υπουργική ηγεσία προχώρησε στη διαμόρφωση ισορροπιών, μεταξύ αντιτιθέμενων συμφερόντων και συγκρούσεων παραγόντων του κυβερνητικού συνδικαλισμού ,αγνοώντας την κοινωνία και τις ανάγκες της . Τελικά το δίδυμο Πλεύρη – Μητσοτάκη, παρότι έχει τη στήριξη των μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων που πρόσκεινται στη ΝΔ, όχι μόνο αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να προωθήσει λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα της υγείας ,αλλά φτάνει και στο σημείο να συγκρούεται και με την κοινωνία και με τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Αυτή η αντίληψη της εισαγωγής αυταρχικών και συγκεντρωτικών συμπεριφορών στον τομέα της υγείας , η απαξίωση της δημοκρατίας και της συναίνεσης στο ιατρικό κλάδο και ο κατακερματισμός του σε ομάδες με αντικρουόμενα συμφέροντα πρέπει να ανατραπεί.

Είμαστε μια ομάδα ιατρών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και αποφασίσαμε να κατέβουμε στις επερχόμενες εκλογές με στόχο να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα του ιατρικού κόσμου και των εργαζομένων στην υγεία.

Να απαιτήσουμε υψηλής ποιότητας επιστημονική κατάρτιση και αξιοπρεπείς αμοιβές για τους ιατρούς .

Να διεκδικήσουμε και να αγωνιστούμε για ένα σύγχρονο και δημόσιο σύστημα υγείας για όλους του πολίτες.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό και το επάγγελμα του ιατρού κοινωνικό λειτούργημα και ως τέτοιο πρέπει να το εμπνεύσουμε στην κοινωνία.

Καλό είναι να συνδράμουμε όλοι κατά δύναμη, ώστε να αλλάξει το ζοφερό σκηνικό που έχει εγκατασταθεί στους Ιατρικούς Συλλόγους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους μόνο τα συμφέροντα των γιατρών δεν εξυπηρετούν.

Καλούμε τους συναδέλφους που έχουν τις ίδιες αγωνίες μαζί μας να συμμετέχουν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ . ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ – ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΤΕΠ ΓΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ .
ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΗΣ ΔΙΑΜΙΑΝΟΣ . ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ . ΙΑΤΡΟΣ ΚΥ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων