spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Αργολίδας| Μπάχαλο με τους παιδικούς σταθμούς

Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Αργολίδας| Μπάχαλο με τους παιδικούς σταθμούς

Το αρχικό μπάχαλο το προκάλεσε η κυβέρνηση, όπου ανακοίνωσε τα οριστικά αποτελέσματα για το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων (voucher) στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς κλπ, μετά από καθυστερήσεις και τεχνικά προβλήματα, αργά το βράδυ της 31ης Αυγούστου, ενώ κανονικά ήταν να ξεκινήσει η λειτουργία των παιδικών σταθμών την ακριβώς επόμενη μέρα, δηλαδή την 1η του Σεπτέμβρη!

Οι αιτήσεις των γονιών είχαν ξεκινήσει μόλις στις αρχές Αυγούστου, όμως η διαδικτυακή πλατφόρμα παρουσίασε προβλήματα, με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο. Παρά το γεγονός ότι η 1η Σεπτέμβρη σηματοδοτεί την έναρξη της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, χιλιάδες οικογένειες αγωνιούν για το αν θα εξασφαλίσουν μια θέση στους σταθμούς για τα παιδιά τους, με την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων να δοκιμάζει για μια ακόμα φορά την υπομονή τους.

Τη σκυτάλη στο μπάχαλο, παίρνει ο δήμος Ναυπλίου, με την κατάσταση να συνεχίζει να είναι εξοργιστική για τους γονείς που έχουν κάνει αίτηση με τροφεία, οι οποίοι ακόμα δεν γνωρίζουν αν θα βρουν θέση σε κάποιο παιδικό σταθμό και με την ημερομηνία έναρξης τους ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΓΝΩΣΤΗ…(!)

Είναι αδιανόητο να διανύουμε την δεύτερη βδομάδα του Σεπτέμβρη και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο δήμο Ναυπλίου ακόμα να παραμένουν κλειστοί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι γονείς να μην ξέρουν τι θα κάνουν με τα παιδιά τους και να καλούνται να αναλάβουν οι ίδιοι το κόστος για την «όποια» ατομική λύση…

Η Προσχολική Αγωγή είναι αναγκαία για την ομαλή και ολόπλευρη ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Πρέπει να παρέχεται οργανωμένα, σχεδιασμένα και επιστημονικά, σε σύγχρονα, ασφαλή κτίρια. Να μην αποτελεί «πρόβλημα» της κάθε οικογένειας.

Δεν ανεχόμαστε σήμερα τον 21ο αιώνα να μην εξασφαλίζει το κράτος το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στην προσχολική αγωγή και φροντίδα που θα παρέχεταιδωρεάν σε δομές δημόσιες σύγχρονης παιδαγωγικής με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία τους.

Δεν ανεχόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να μπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη είτε λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης του ευρωπαϊκού προγράμματος, που δεν επαρκεί ούτε για το 1/3 των παιδιών πανελλαδικά, είτε λόγω της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των βρεφονηπιακών σταθμών, που το καθιστά απαγορευτικό για πολλές οικογένειες.

Δεν δεχόμαστε αυτό το δικαίωμα των παιδιών μας να αποτελεί εμπόρευμα και ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης ή παιδοφυλακτήριο. Καθώς, αντί να διαθέσει το κράτος χρηματοδότηση για τη δημιουργία, τον εξοπλισμό και τη μόνιμη στελέχωση δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών με ενιαίο επιστημονικό πρόγραμμα, προωθεί υποβαθμισμένες υπηρεσίες φύλαξης βρεφών και νηπίων, «parking παιδιών» είτε με το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», είτε μοιράζοντας εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να μπορούν αυτοί να εκμεταλλευτούν περισσότερο και πιο ευέλικτα τις εργαζόμενες μητέρες

ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ! ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να εξασφαλίζεται από το κράτος για όλα τα παιδιά μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο θέση σε προσχολική δομή δημόσια και δωρεάν. Χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις. Παιδικοί, βρεφικοί σταθμοί και Νηπιαγωγεία, τόσα όσα να καλύπτουν τις ανάγκες ΟΛΩΝ των παιδιών.
Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών, ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία και δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, τη σίτιση, τον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή.
Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, παιδαγωγών (βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών), ειδικού παιδαγωγικού και επιστημονικού (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι), διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι), με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση.
Κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών.
Η σίτιση να γίνεται με ευθύνη του κράτους, για όλα τα παιδιά, με το αναγκαίο προσωπικό, με ποιότητα και επάρκεια.
Ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα με ευθύνη του κράτους.
Γενναία κρατική χρηματοδότηση για τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν, με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων