spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑκριβότερα έως και 20% φέτος τα σχολικά είδη!

Ακριβότερα έως και 20% φέτος τα σχολικά είδη!

Ανατιμήσεις σε χαρτικά και μεταφορές εκτόξευσαν το κόστος – Απελπισία λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία

Δεν φτάνουν όλες οι επιβαρύνσεις που βασανίζουν τα νοικοκυριά και εκτροχιάζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ο οποίος «δεν βγαίνει» με τίποτα με όλες τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει σε όλα τα είδη, έρχεται τώρα και το άνοιγμα των σχολείων (12 Σεπτεμβρίου), να προκαλέσει κι άλλα «εγκεφαλικά» στους γονείς.

Στις αυξήσεις-φωτιά στην ενέργεια, αλλά και σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, προστίθενται και τα σχολικά είδη, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την παρουσία των μαθητών στις τάξεις.

Η σημαντική αύξηση στο κόστος του χαρτιού έχει ανεβάσει σημαντικά το ποσό που θα πρέπει να «θυσιάσουν» οι γονείς για να πάρουν στα παιδιά τους τον σχολικό εξοπλισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα πακέτο με φύλλα Α4 πέρυσι είχε τιμή 3,80 ευρώ, ενώ φέτος έχει φτάσει στα 7,50 ευρώ! Ένα μπλε τετράδιο, το οποίο πέρυσι πωλούνταν 0,90 λεπτά, φέτος θα πρέπει να το πληρώσει κανείς 1,20 ευρώ, ενώ ένα σπιράλ από 5,50 ευρώ πήγε στα 6,50 ευρώ!

Σύμφωνα με βιβλιοπώλες, η αύξηση που υπάρχει στα σχολικά είδη είναι της τάξης του 20% και όπως λένε, έχουν δημιουργήσει κάποιες προσφορές για να μπορούν οι γονείς να πάρουν τα απολύτως απαραίτητα.

Η μεγαλύτερη δαπάνη ωστόσο, είναι αυτή της αγοράς της σχολικής τσάντας. Σε αυτές με τις ρόδες, τις λεγόμενες τρόλεϊ, η τιμή μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 80 ευρώ!

«Απλησίαστες», χαρακτηρίζουν τις τιμές οι γονείς που τραβούν τα μαλλιά τους μπαίνοντας στα βιβλιοπωλεία και λένε ότι 100 ευρώ δεν φτάνουν για να πάρουν όσα χρειάζεται στα παιδιά τους…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων