Γαστρεντερίτιδα στο Λυγουριό|Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Επιδαύρου σχετικά με την ποιότητα του νερού, έπειτα από τα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στο Λυγουριό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πρώτα μικροβιολογικά αποτελέσματα δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης. Ωστόσο, αύριο Πέμπτη θα έχουν ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα για εξειδικευμένες αναλύσεις πού έχουν ζητηθεί.

Ως γνωστόν, στη χθεσινή της ανακοίνωση η ΔΕΥΑΕΠ συνιστούσε στους κατοίκους του Λυγουριού να μην καταναλώνουν νερό από τις βρύσες μέχρι να ολοκληρωθούν οι μικροβιολογικοί έλεγχοι.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Επιδαύρου η οποία εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24/8, είναι η ακόλουθη:

“Τα πρώτα μικροβιολογικα αποτελέσματα δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης. Αυριο θα έχουν ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα για εξειδικευμένες αναλύσεις πού έχουν ζητηθεί.

Η υγειονομική υπηρεσία της Περιφερειας με την οποία είμαστε σε επικοινωνία, μιλά για κρούσματα σε διάφορες περιοχές πράγμα που δείχνει έξαρση σε συγκεκριμένη λοίμωξη.

Παρ όλα αυτά εμεις θα περιμένουμε και τις αυριανές εξετάσεις για να είμαστε σίγουροι.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην ατομική μας υγιεινή και αν διαπιστωσουμε κάτι στην υγεία μας να ενημερώσουμε τον γιατρό μας.”