Ακόμα μια επιστολή με αποδέκτες τους δημάρχους έστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με περιεχόμενο θα έλεγε κανείς “απειλητικό”. Ο Παναγιώτης Νίκας υπενθυμίζει στους αιρετούς πως από 8 Αυγούστου λειτουργεί ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σπαθοβούνι και ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείται κανένας τους να αποθέτει απορρίμματα σε ανενεργούς και παράνομους ΧΑΔΑ.

Η επιστολή μάλιστα κοινοποιείται και στις αρμόδιες αρχές ελέγχου, αστυνομία, Πυροσβεστική και εισαγγελία και δημιουργεί ερωτηματικά, αφενός για την άμεση επικοινωνία που φαίνεται να μην έχει ο περιφερειάρχης με τους δημάρχους και ως εκ τούτου χρησιμοποιεί δημόσιες επιστολές και αφετέρου για την ύπαρξη φαινομένων-ενεργειών απο πλευράς αιρετών προς ανενεργούς και παράνομους ΧΑΔΑ.

Δεδομένου οτι ο ΣΜΑ Σπαθοβουνίου εξυπηρετεί δήμους της Κορινθίας το “καμπανάκι” χτυπά για τους 6 δημάρχους χωρίς ωστόσο να συγκεκριμενοποιεί, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι συνεπείς και ασυνεπείς σε μια ενέργεια θα έλεγε κανείς περίεργη απο πλευράς περιφέρειας.

Η επιστολή είναι σίγουρα προειδοποιητική αν όμως υπάρχουν καταγγελίες και στοιχεία για τέτοια απόθεση απο πλευράς κάποιου δήμου η περιφέρεια οφείλει να το γνωστοποιήσει και όχι να δημιουργεί εντυπώσεις για όλους τους δήμους.

ΠΗΓΗ