spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΟ Νίκας εγκατέλειψε τους αγρότες της Κορινθίας

Ο Νίκας εγκατέλειψε τους αγρότες της Κορινθίας

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Κορινθίας Θανάσης Πισιμίσης και Γιώργος Πετρίτσης περιγράφουν πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Παναγιώτης Νίκας εγκατέλειψαν στην τύχη τους αγρότες και παραγωγούς της Κορινθίας όπως και την παραγωγή σουλτανίνας

Το Φράγμα Ασωπού και η στήριξη της αγροτικής παραγωγής είναι υποχρέωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρουν με έμφαση περιφερειακοί σύμβουλοι της Παράταξης Τατούλη στην Κορινθία. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Κορινθίας Θανάσης Πισιμίσης και Γιώργος Πετρίτσης περιγράφουν πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Παναγιώτης Νίκας εγκατέλειψαν στην τύχη τους αγρότες και παραγωγούς της Κορινθίας όπως και την παραγωγή σουλτανίνας.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα έχει αγνοήσει πλήρως τα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και έχει εγκαταλείψει τελείως το σύνολο των παραγωγών της Πελοποννήσου χωρίς να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για την επίλυση των πολλαπλών και δύσκολων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί επιτραπέζιας σουλτανίνας αλλά και των υπόλοιπων επιτραπέζιων ποικιλιών (prime, superior, αττική) κυρίως στις περιοχές Άσσο, Λέχαιο, Περιγιάλι, Εξαμίλια και Αρχαία Κόρινθο.

 

Για μια ακόμη χρονιά οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας τη σοδειά τους να καταστρέφεται.

Το πρόβλημα οδηγείται σε αδιέξοδο με δεδομένο ότι όπως δηλώνουν οι παραγωγοί ο ΕΛΓΑ αρνείται να τους αποζημιώσει, παρουσιάζοντας ως αιτία τη μη κάλυψη των απαιτούμενων ανώτερων θερμοκρασιών όπως προβλέπονται από τον κανονισμό λειτουργίας του.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ οφείλουν άμεσα να βρουν λύση και να ικανοποιήσουν τα αιτήματα φορέων και συνεταιρισμών για εκτίμηση των ζημιών και πληρωμή των αποζημιώσεων καθώς και για τη λήψη ελαφρυντικών μέτρων σε ό,τι αφορά τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, ειδικά τώρα που έχει διπλασιαστεί το κόστος παραγωγής.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα αν και γνώριζε τις δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν τα δύο προηγούμενα χρόνια και τη μεγάλη καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο, δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτό το τόσο σοβαρό θέμα ούτε σε επίπεδο διεκδίκησης, ούτε σε επίπεδο παρεμβάσεων.

Την ίδια ώρα που οι κλιματολογικές συνθήκες επιφέρουν καταστροφές και η παρατεταμένη ξηρασία της τελευταίας τριετίας οδηγεί συγκεκριμένες περιοχές της Κορινθίας σε πλήρη ερημοποίηση, ουδεμία απολύτως ολοκληρωμένη παρέμβαση δεν έχει γίνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα που επιτακτικά πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ο κ. Νίκας εμπαίζει τους Δημάρχους και τους παραγωγούς, παίζοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των υδατικών πόρων από τον ΑΟΣΑΚ (Αρδευτικός Οργανισμός Στυμφαλίας – Ασωπού Κορινθίας), προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαραίτητες ποσότητες για την άρδευση των καλλιεργειών.

Ταυτόχρονα ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του έχουν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια διεκδίκησης για τη γρήγορη αποπεράτωση του φράγματος του Ασωπού και των δικτύων του, γεγονός το οποίο θα συνέβαλε καθοριστικά στην επίλυση των προβλημάτων άρδευσης.

Η συνολική συμπεριφορά του κ. Νίκα χαρακτηρίζεται από ανικανότητα και από προκλητική αδιαφορία που συνιστούν «εγκληματική ενέργεια» εναντίον των αγροτών της Κορινθίας.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων