Δήλωση του Βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκιόλα για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Αργολίδας κατά την διάρκεια των εφημεριών:

Η ΔΗΛΩΣΗ:

Με λύπη μας αλλά και έκδηλη ανησυχία διαπιστώσαμε ότι στο Νοσοκομείο του Άργους, που
εφημερεύει για ολόκληρο το νομό το τετραήμερο 12,13,14 και 15 Αυγούστου, δεν υπάρχουν ιατροί για να καλύψουν εφημερίες σε βασικές κλινικές.
Πρωτίστως το Παιδιατρικό, το ουρολογικό, το αιματολογικό καθώς επίσης και στον ψυχιατρικό τομέα αφού η κλινική παραμένει κλειστή.

Παραμένουν έτσι ακάλυπτοι σε βασικές ιατρικές ειδικότητες όχι μόνο οι κάτοικοι του νομού
αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Οι ακάλυπτες εφημερίες –σε βασικές ειδικότητες- είναι πλέον συχνό φαινόμενο.

Εμείς από την πλευρά μας, βλέποντας τη ραγδαία μείωση του ιατρικού προσωπικού κατά την τελευταία τριετία και την αδυναμία των Διοικήσεων για την αναπλήρωσή του, είχαμε επισημάνει τα μεγάλα κενά και τα προβλήματα που προκαλούνταν και με σχετικές ερωτήσεις μας προς τον Υπουργό Υγείας, είχαμε ζητήσει την έγκαιρη λήψη μέτρων χωρίς να έχουμε λάβει την οποιαδήποτε απάντηση αλλά και χωρίς καμία ανταπόκριση.

Αντ’ αυτών παρατηρούμε διαγκωνισμούς στελεχών της ΝΔ, πολιτικών και υπηρεσιακών
παραγόντων για το ποιος είναι ο «νονός» που φρόντισε να προκηρυχθεί ένας μικρός αριθμός ιατρών σε σχέση με τις πολλαπλάσιες και ανησυχητικές ελλείψεις. Άλλοι δε έφτασαν να πανηγυρίζουν για τις «σωστά δομημένες προκηρύξεις νέων θέσεων νοσοκομειακών γιατρών» χωρίς να επισημαίνουν τα υπαρκτά κενά και τις αναγκαίες καλύψεις.