Σήμερα, 9/8/2022, είδαμε από τα ξημερώματα να περικυκλώνουν όλη τη περιοχή των Εξαρχείων κάθε είδους κατασταλτικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες, Δράση κ.α.) και κλούβες μαζί με τη γνωστή αύρα, να στρατοπεδεύουν έξω ακριβώς από την είσοδο του κτηρίου της Μπουμπού – Λίνας, όπου στεγάζεται η ΚΥ του ΥΠΠΟΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Ο λόγος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να επιβάλει με τη βία τις λαομίσητες πολιτικές της, είναι η κατασκευή σταθμού μετρό στη πλατεία της περιοχής. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η παρουσία των δυνάμεων της «τάξης» είναι έντονη και ασφυκτική, επιχειρώντας να διασπείρουν το φόβο σε εργαζόμενα άτομα, κατοίκους της περιοχής και επισκέπτες ώστε να εμπεδωθεί το κλίμα αστυνομοκρατίας και πειθάρχησης του πληθυσμού.

Ως εργαζόμενοι/ες/@ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, δηλώνουμε ότι οι δυνάμεις καταστολής είναι ανεπιθύμητες στο Υπουργείο, στα Εξάρχεια, στις γειτονιές και τις ζωές μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και δίπλα στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην σε εξέλιξη μετατροπή της γειτονιάς σε τουριστικό προϊόν/αξιοθέατο και άμβλυνσης των κοινωνικών τους αντιστάσεων μέσω του εκτοπισμού (απλησίαστα ενοίκια) και της «ανάπλασης» (εξαφάνιση λιγοστών χώρων πρασίνου-εξευγενισμός-ιδιωτικοποίηση Λόφου Στρέφη), καθώς και στον ευρύτερο μετασχηματισμό του κέντρου της Αθήνας σε εμπορική ατραξιόν και μαυσωλείο με εισιτήριο εισόδου μόνο για τουρίστες και μεγαλοεπενδυτές-real estate.

Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χώρο, τις γειτονιές που ζούμε και εργαζόμαστε, αντιστεκόμενοι/ες στη καπιταλιστική αγριότητα!

Για να μην γίνουν οι πόλεις μας μοντέρνες φυλακές!!!