Σε τρεις κλινικές του νοσοκομείου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο του Πύργου, αφού εκτός από τους ασθενείς, έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε νοσηλευτές και ασθενείς τριών κλινικών, ενώ θετικοί βρέθηκαν και εργαζόμενοι που ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα διασποράς είναι η Ψυχιατρική Κλινική, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα σε όλους τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Μάλιστα, αρμόδιες πηγές τόνισαν στην patrisnews, ότι είναι επιτακτική ανάγκη της επαναλειτουργίας της δεύτερης κλινικής covid της Ν.Μ. Πύργου, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω της προσωρινής, όπως αποδείχθηκε, ύφεσης της πανδημίας, και το νοσηλευτικό προσωπικό της μετακινήθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας.

Παράλληλα, δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στην Ορθοπεδική Κλινική και ένα κρούσμα στη Χειρουργική Κλινική, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της.

Κρούσματα εντοπίστηκαν ακόμη και ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού προσωπικού της νοσηλευτικής μονάδας