Κουτάβια | Τα έβγαζαν παράνομα στο «σφυρί»

Ζευγάρωναν συνέχεια τους σκύλους τους για να πουλάνε τα κουτάβια

Σε επικερδές εμπόριο είχε αναγάγει την εκτροφή ζώων συντροφιάς ένα ζευγάρι Ελλήνων, οι οποίοι έβαζαν τους σκύλους τους να ζευγαρώνουν και έβγαζαν παράνομα στο «σφυρί» τα κουταβάκια που γεννούσαν, με αγγελίες που αναρτούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πώλησή τους έναντι χρηματικού ποσού !

Μια από τις αγγελίες εντόπισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Βόρειας Κυνουρίας και πληροφορήθηκαν ότι ο 58χρονος «πωλητής» επρόκειτο να συναντηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στο Άργος με μια γυναίκα, η οποία είχε ενδιαφερθεί για την αγορά ενός κουταβιού.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, ο 58χρονος συνελήφθη όπως και η 47χρονη συνεργός του, η οποία εντοπίστηκε λίγο αργότερα.

Μάλιστα, κατά την έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία τους, βρέθηκαν άλλα τέσσερα σκυλιά, τρία εκ των οποίων κουτάβια, τα οποία κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε κτηνίατρο για να εξεταστούν.
Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς και λαθρεμπορία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.