spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤσούρνος προς Κωστούρο| Σταματήστε την "καρατόμηση" των δέντρων

Τσούρνος προς Κωστούρο| Σταματήστε την “καρατόμηση” των δέντρων

Ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου Γιώργος Τσούρνος προς τον νυν Δημήτρη Κωστούρο σχετικά με την “καρατόμηση” (όπως τη χαρακτηρίζει) των ευκαλύπτων αλλά και την τακτική του σχετικά με άλλα δέντρα της πόλης.

Όπως αναφέρει:

Θέλω να αγιάσω αλλά δεν με αφήνουν οι διάβολοι λέμε πολλές φορές. Θέλω να ησυχάσω αλλά οι πράξεις και τα έργα του δημάρχου κ. Κωστούρου δεν με αφήνουν αδιάφορο.

Πρόσφατο γεγονός η “καρατόμηση” των αιωνίων ευκαλύπτων. Μήπως ο δήμαρχος επιδιώκει αύξηση του τουριστικού ρεύματος με αξιοθέατα την κοπή των ευκαλύπτων; Η σιωπή του στο όλο θέμα ίσως είναι δείγμα ενοχής. Ποιός ζήτησε από την κατά Νόμο αρμόδια πολεοδομία την κοπή των ευκαλύπτων; Πού είναι να διαμαρτυρηθούν οι πράσινοι-περιβαλλοντολόγοι της πόλης;

Πρόσφατο επεισόδιο η πτώση (ευτυχώς χωρίς θύματα) της μιας εκ των τριών αιωνόβιων λευκών του πάρκου Σταικόπουλου. Να θυμίσω ότι ο κ. Κωστούρος εκτός των άλλων έχει εξαφανίσει όλες τις λεύκες που είχα φυτέψει ως Δήμαρχος. Θα ισχυριστεί ότι οι πτώσεις κάποιων δέντρων αποτελούν κίνδυνο για τους δημότες. Κίνδυνος για τους δημότες είναι η αδιαφορία του στο κλάδεμα των δέντρων, όχι η καρατόμηση. Και για να μη μακρηγορώ τα δέντρα θέλουν ελάφρυνση (κλάδεμα) ώστε να μειωθεί η ώθηση λόγω ανέμου αφαιρώντας δηλαδή κλαδιά από τα χαμηλά προς τα επάνω χωρίς να επέμβουμε στην κορυφή.

Δεν θα υπάρξει κίνδυνος πτώσης.

Δέκα χρόνια δήμαρχος εφάρμοσα αυτό και ποτέ δεν υπήρξε πτώση δέντρου.

Βέβαια ο δήμαρχος έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί όπως αδελφοποίηση με το Ουζμπεκιστάν, διαχείριση οικονομικών θεμάτων δήμου- ΔΕΥΑΝ που χρεοκοπούν, δικαστήρια και Αναγνωσταράς.

Ας μη παραδώσει “καμένη γη” και στο θέμα των δέντρων της πόλης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων