spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπίδαυρος|Παρουσίαση μελέτης για τον Γαστρονομικό τουρισμό

Επίδαυρος|Παρουσίαση μελέτης για τον Γαστρονομικό τουρισμό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η παρουσίαση της μελέτης Γαστρονομικού Τουρισμού με τίτλο « Argolis Taste Culture », την Κυριακή 24 Ιουλίου στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου από το Επιμελητήριο Αργολίδας, στα πλαίσια εκδηλώσεων της 25ης έκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Τάσος Χρόνης, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Γαβρήλος , η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού κ. Μάνια Δεδέα , μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αργολίδας , μέλη της τουριστικής επιτροπής της μελέτης Γαστροτουρισμού και πλήθος εκθετών αλλά και επισκεπτών της έκθεσης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο σημαντικό και καινοτόμο αυτό έργο, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης και προβολής των τοπικών προϊόντων κυρίως από τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και την ανάγκη διασύνδεσης της γαστρονομίας με τον πλούσιο αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής μας.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος – μελετητής κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης έκανε μια ανασκόπηση των βημάτων της μελέτης και εξήγησε τον τρόπο με το οποίο θα αναδειχθεί ο γαστρονομικός πλούτος της Αργολικής Γης.

Επιπρόσθετα, ανέλυσε τη σημαντικότητα του εγχειρήματος και τόνισε τις προοπτικές και τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο νομός από τη συνεχώς αυξανομένη παγκόσμια τάση για τον Γαστρονομικό Τουρισμό.

Τέλος, παρουσίασε τα αποτελέσματα της δημόσιας διαδικτυακής ψηφοφορίας και το νέο Γαστρονομικό Σήμα της μελέτης «Argolis Taste Culture».

Η ψηφοφορία διεξήχθη μέσω Google Forms το διάστημα 19 έως και 22 Ιουλίου και 700 περίπου πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και επέλεξαν ένα από τα πέντε δοθέντα σήματα που θα ήθελαν να συνοδεύει την ονομασία «Argolis Taste Culture».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο γνωστός σεφ Ιάκωβος Απέργης μαγείρευε ζωντανά πρωτότυπες συνταγές χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τοπικά προϊόντα της Επιδαύρου, θέλοντας έτσι να μας ταξιδέψει με τις γεύσεις του και συγχρόνως οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά παραδοσιακά φαγητά μαγειρεμένα από γυναίκες κατοίκους της Επιδαύρου, οι οποίες με χαρά παρουσίασαν τα πιάτα τους και μοιράστηκαν με τον κόσμο τις νόστιμες και ιδιαίτερες συνταγές τους.

Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων