spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΠροβλήματα στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

Προβλήματα στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

Δήμοι δεν καταβάλλουν τα χρήματα που οφείλουν

Προβλήματα παρατηρούνται στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στις δυσκολίες που έχουν δήμοι να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι της εταιρείας που λειτουργεί την εν λόγω μονάδα με αποτέλεσμα να υπάρχουν παράπονα από τις περιοχές που γειτνιάζουν με την μονάδα στην Παλαιόχουνη ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση και μεγάλο μέρος των απορριμμάτων θάβεται στον ΧΥΤΥ που υπάρχει εκεί.

Το θέμα δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη αλλά ετέθη με την μορφή ερωτήματος από την τέως Αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου η οποία και ζήτησε να συζητηθεί εκτενώς το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί οδηγεί σε αδιέξοδο, όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η κα. Νικολάκου μάλιστα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις παρατάσεις που δίνονται στην εταιρεία, χωρίς να υπάρχει κάποια ρήτρα εις βάρος της, αλλά και στις άδειες που δίνονται στους δήμους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να πηγαίνουν τα σκουπίδια τους στην εν λόγω μονάδα, αφού η Καλιρρόη και η Σκάλα καθυστερούν.

Ο κ. Νίκας σημείωσε πως δεν αρνούνται να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο ενώ εξήγησε πως κάθε 20 μέρες γίνονται συσκέψεις με δημάρχους και προσπαθούν μέχρι το 2023 που θα παραδοθεί το έργο στο ΦοΔΣΑ να μην υπάρχουν προβλήματα, ενώ διευκρίνισε πως το έργο δεν το διαχειρίζεται η Περιφέρεια μόνο, αλλά εμπλέκονται και η Γραμματεία ΣΔΙΤ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ αναφερόμενος στην Καλιρρόη είπε πως ξεπεράστηκαν πλέον τα προβλήματα με την Αρχαιολογία, ενώ για την Σκάλα σημείωσε πως πήγαν εκεί για να κάμψουν τις αντιστάσεις που υπάρχουν από την τοπική κοινωνία.

Την άμεση συζήτηση του θέματος ζήτησε και ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, σημειώνοντας πως ο ίδιος επειδή κατοικεί στην περιοχή δέχεται σωρεία παραπόνων ότι τα σκουπίδια θάβονται και δεν διαχειρίζονται και γενικότερα επεσήμανε πως θα πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο τα προβλήματα που υπάρχουν κατά τη μεταβατική περίοδο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων