spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘα παραδώσει καμένη γη!

Θα παραδώσει καμένη γη!

Η στρατηγική αντιμετώπισης των πυρκαγιών από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζεται στην ύπαρξη της θάλασσας. Εκεί σταματούν οι πυρκαγιές. Όσο εξελίσσονται στην ενδοχώρα, όπως συμβαίνει με το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, καταπίνουν με ταχύτητα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα σπάνιας ομορφιάς.

Χθες, όταν η πυρκαγιά στο δάσος Δαδιάς μαινόταν για τέταρτη ημέρα, θυμήθηκε να επισκεφθεί την περιοχή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Επί τρεις ημέρες «συντόνιζε» την κυβερνητική ασυνεννοησία από μακριά. Την τέταρτη ημέρα αποφάσισε να επικυρώσει την ανεπάρκειά του κοντά στο σημείο της τεράστιας περιβαλλοντικής καταστροφής. Ακόμη δεν έχει τελειώσει ο Ιούλιος και έχει καεί η Πεντέλη, φλέγεται η Λέσβος κι έχουν γίνει κάρβουνο δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, αλλά και οικίες και επιχειρήσεις σ’ ολόκληρη την επικράτεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του καθημερινά αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις, να χειριστούν κρίσεις και να αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις. Αυτό φάνηκε στην πανδημία, με τους περισσότερους από 30.700 νεκρούς, στην οικονομία, με την εξακόντιση του χρέους σε απίστευτα ύψη, στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, κατά τον οποίο η Ρωσία μάς κατέταξε στις εχθρικές χώρες και η Ουκρανία μάς απειλεί με κυρώσεις, και στις πυρκαγιές, που ερημοποιούν με ταχύτατους ρυθμούς την Ελλάδα!

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Οποιος τούς εξετάσει λαμβάνει σημαντικά μηνύματα για την πραγματικότητα. Οι αριθμοί, λοιπόν, λένε ότι πέρυσι, το 2021, κάηκαν τόσα στρέμματα στην Ελλάδα όσα κάηκαν κατά την οκταετία 2013-2020! Η συνολική έκταση των καμένων ξεπερνά τα 1.300.000 στρέμματα. Δηλαδή, μία χρονιά κυβέρνησης Μητσοτάκη ισοφάρισε σε απώλειες από πυρκαγιές οκτώ έτη άλλων κυβερνήσεων – κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να αγνοηθεί από τους πολίτες, που θέλουν να έχουν σχέση με την αλήθεια, και όχι με κάποια κομματική ή κυβερνητική προπαγάνδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ θα παραδώσουν καμένη γη στην επόμενη κυβέρνηση. Κι αυτή η καμένη γη δεν θα είναι μεταφορική έκφραση, αλλά κυριολεξία.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων