Τρομοκρατούν τον κόσμο πως θα γυρίσουμε στο 2015, αλλά εάν δείτε τα οικονομικά στοιχεία η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας έχει επιστρέψει στο 2008-2009

«Ζούμε μια πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή, δίχως να υπάρχει σαφές σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης που ζούμε με τις πυρκαγιές.

Έχει ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης. Όταν ήταν αντιπολίτευση, τα έριχνε όλα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα λένε πως φταίει η κλιματική αλλαγή. Θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί», δήλωσε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο ευρωβουλευτής του Renew, κ. Γιώργος Κύρτσος.

«Μου έκανε εντύπωση που η Deutsche Welle έγραψε πως χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς από πυροσβέστες. Αυτό είναι θέμα πολιτικών προτεραιοτήτων, οργάνωσης σε βάθος χρόνου.

Επίσης η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση είναι συνήθως κατώτερες των περιστάσεων. Βέβαια το πολιτικό πρόβλημα της ΝΔ είναι πως είναι κυρίαρχη πολιτικά τόσο στην κεντρική εξουσία, όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση – κι αυτό δείχνει πολλά. Η ευθύνη έχει γαλάζιο πολιτικό χρόνο», σημείωσε επιπλέον.

Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο «η κυβέρνηση είχε βάλει μπροστά τις μηχανές για να πάει σε πρόωρες εκλογές. Το γεγονός πως η ΝΔ φαίνεται να είναι πρώτη – τουλάχιστον βάσει των δημοσκοπήσεων –δε σημαίνει πως ο Μητσοτάκης θα κρατούσε την πρωθυπουργία. Κι αυτό φαίνεται πως ματαιώνει τις πρόωρες. Απέφυγε να κάνει ανασχηματισμό για να μη διαταράξει τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Θεωρώ πως το μόνο που κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να συσσωρεύει προβλήματα που θα βρούμε μπροστά μας τις επόμενες τετραετίες. Δείτε τα βασικά οικονομικά στοιχεία και θα καταλάβετε. Ο Μητσοτάκης μπορεί να τρομοκρατεί τον κόσμο πως θα γυρίσουμε στο 2015, εντούτοις μας έχει επιστρέψει στο 2008-09».