spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΠελοπόννησος| Ποια ΔΕΥΑ κινδυνεύει με λουκέτο

Πελοπόννησος| Ποια ΔΕΥΑ κινδυνεύει με λουκέτο

Σε απόγνωση η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης στην Αρχαία Ολυμπία που κινδυνεύει με λουκέτο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές των καταναλωτών ξεπερνάνε το 1.600.000€ και θα σταματήσει η ροή του νερού προς τα νοικοκυριά.

Εκπνέει στις 31 Ιουλίου η προθεσμία που είχε ορίσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης στην Αρχαία Ολυμπία για την πληρωμή ή ρύθμιση των οφειλών από τους καταναλωτές, ένα έσχατο μέτρο για την αντιμετώπιση της μεγάλης απώλειας εσόδων εξαιτίας των σωρευμένων οφειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οφειλές των δημοτών ξεπερνάνε το 1.600.000€.

Μιλώντας με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ με τον οποίο επικοινωνήσαμε επιβεβαίωσε το ποσό των οφειλών ενώ μας εκμηστηρεύθηκε πως και οι οφειλές της επιχείρησης προς το διυλιστήριο που προμηθεύει το νερό, τον πάροχο ρεύματος και αλλού ξεπερνάνε το 1.600.000€.

«Θα μας κόψουν την παροχή νερού αλλά και αυτό να μην συμβεί θα μας κόψουν το ρεύμα με συνέπεια να μην δουλεύουν τα αντλιοστάσια» μας είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Νίκος Μαρούντας.

Εν τω μεταξύ η επιχείρηση έχει έναν υδραυλικό να εξυπηρετεί βλάβες για την Αρχαία Ολυμπία αλλά και 50 οικισμούς με συνέπεια να αναγκάζεται να ζητάει την συνδρομή ιδιωτών υδραυλικών.

«Αξιοποιούμε έναν ιδιώτη υδραυλικό προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες. Ο άνθρωπος έχει 4 παιδιά και παρότι η επιχείρηση δεν έχει χρήματα λόγω των απλήρωτων λογαριασμών και δεν μπορεί να τον πληρώσει εκείνος μας βοηθάει αλλά ως πότε λέει.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας: «Δυστυχώς παρατηρείται πολύ μεγάλη απροθυμία εξόφλησης ή διακανονισμού των λογαριασμών ύδρευσης από τους δημότες μας.

Το γεγονός αυτό μας στερεί σε απόλυτο βαθμό την είσπραξη των αναγκαίων χρηματικών ποσών για την ομαλή λειτουργία της ΔΕΥΑ ΑΟ. Τονίζεται με λύπη ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να μη μπορούμε να εξοφλήσουμε παρεχόμενες υπηρεσίες για προμήθεια υλικών σε προμηθευτές εδώ και ένα χρόνο.

Επιπλέον γνωρίζουμε στους καταναλωτές μας ότι βρισκόμαστε σε οριακό σημείο λειτουργίας, καθότι η επιχείρηση στηρίζεται μόνο στα έσοδα από τους λογαριασμούς που εκδίδει και στα ελάχιστα που δίνει η Πολιτεία ως επιχορηγήσεις σε περιπτώσεις ακραίων φυσικών καταστροφών.

Είχε προηγηθεί μια περίοδος χάριτος προς τους οφειλέτες εξαιτίας της πανδημίας και των προβλημάτων που προέκυψαν από την πυρκαγιά, όμως τα προβλήματα και οι ανάγκες της ΔΕΥΑ δεν επιτρέπουν άλλη ανοχή.

Οι οφειλέτες λοιπόν πρέπει να προσέλθουν άμεσα στη ΔΕΥΑ για ρύθμιση των οφειλών τους, έως τις 31 Ιουλίου 2022, διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να βεβαιώσουμε τα οφειλόμενα ποσά στην Εφορία από τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και να προχωρήσουμε σταδιακά σε διακοπές υδροδότησης.

Επισημαίνουμε ότι η ευκαιρία αυτή είναι η τελευταία και δεν θα υπάρξει άλλη πέραν της προαναφερθείσας ημερομηνίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι οφειλέτες πλέον θα συνδιαλέγονται μόνο με τη Δ.Ο.Υ.».

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα όλο και λιγότεροι από τους έως σήμερα συνεπείς καταναλωτές νερού προσέρχονται στην ΔΕΥΑ για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους δεδομένου τις απροθυμίας της πλειοψηφίας να το κάνει. Προφανώς αρχίζουν να αισθάνονται τα «κορόιδα» της ιστορίας αφού εκείνοι πληρώνουν μόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων