spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΚαζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία

Πολλά φαίνεται να είναι τα προβλήματα που συγκεντρώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ το τελευταίο διάστημα, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Πρώτα, υπάρχει ένα στοιχείο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που πυροδοτεί αντιδράσεις:

Είναι η πτώση που καταγράφεται στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, το οποίο δείχνει πια να πέφτει αισθητά από τα ιδιαίτερα υψηλά δημοσκοπικά επίπεδα που είχε κατακτήσει το διάστημα αμέσως μετά την εκλογή Ανδρουλάκη. Αλλά και σε τοπικό επίπεδο τα θέματα δεν είναι λίγα. Η “καυτή πατάτα” , όμως, έχει να κάνει με το βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

Ειδικότερα, σοβαρά εσωκομματικά ζητήματα φαίνεται να ανακύπτουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με φόντο τη συγκρότηση του βουλευτικού ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία, δεδομένου ότι η διαχείριση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος εξελίσσεται, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, σε διαδικασία κομματικής ενδοσκόπησης και σκοπιμοτήτων.

Το σχέδιο των προεδρικών

Οι εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχουν κυριαρχήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς, όπως σημειώνουν έμπειρα στελέχη του χώρου, είναι ευδιάκριτο πια το σχέδιο της λεγόμενης προεδρικής πλευράς στο νομό να επιβάλει τα «θέλω» της στη συγκρότηση του «πράσινου» ψηφοδελτίου.

Όσοι γνωρίζουν όσα εξελίσσονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δε, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, σημειώνουν ότι ο απώτερος στόχος της πλευράς των προεδρικών δεν είναι μόνο η διαμόρφωση των ισορροπιών στο ψηφοδέλτιο, αλλά η επιβολή συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία όμως πρωτίστως θα εξυπηρετούν τους ίδιους και τα πολιτικά τους σχέδια.

Υπενθυμίζεται ότι εκφραστές του προεδρικού μπλοκ στη Μεσσηνία κατά κύριο λόγο είναι ο Γιώργος Κατσούλης, και ο Γιάννης Πάζιος. Ένα από τα δύο αυτά πρόσωπα ή και τα δύο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί, θα επιχειρήσει να εκπροσωπήσει το μπλοκ των προεδρικών στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο και, άρα, λένε χαρακτηριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και οι δυο θέλουν να επηρεάσουν την κατάρτιση της σχετικής λίστας.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της Μεσσηνίας είναι ο Γιάννης Νικολακόπουλος, ένα πρόσωπο – στρατιώτης της πλευράς των προεδρικών, ένα πρόσωπο που και αυτό με τη σειρά του εμφανίζεται να «διευκολύνει» καταστάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος ελέγχου του ψηφοδελτίου από τους προεδρικούς.

Ο Γερονικολός στο στόχαστρο

Ο σχεδιασμός των προεδρικών, που σχετίζεται με τον έλεγχο του ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας, έχει ως απώτερο στόχο την αποδυνάμωση του Μενέλαου Γερονικολού, ο οποίος αποτελεί, μετά και το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, τον κυρίαρχο και… ζωντανό πόλο στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στη Μεσσηνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γερονικολός τα τελευταία χρόνια ήταν ο μοναδικός που σήκωνε το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος στο νομό, καθώς κρατάει ενεργό το πολιτικό του γραφείο όλα αυτά τα χρόνια, είναι ο μόνος που παρεμβαίνει οργανωμένα στα ζητήματα της Μεσσηνίας, ενώ δεν έχει σταματήσει να επισκέπτεται περιοχές του νομού και να είναι σε επαφή με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Η ζύμωση του κ. Γερονικολού όλα αυτά τα χρόνια, ιδίως με την ταλαιπωρημένη βάση του κόμματός του, τον μετέτρεψε σε κυρίαρχο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, αλλά και «στόχο» των προεδρικών του νομού εν όψει των εκλογών, αν και ο ίδιος κινήθηκε “ενωτικά” σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις και διαδικασίες.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του σχεδίου αποδυνάμωσης του κ. Γερονικολού λέγεται ότι έχει προταθεί θέση στο ψηφοδέλτιο σε πρόσωπα που συνδέονται στενά με τον υποψήφιο βουλευτή, με την ελπίδα ότι έτσι θα μπορούσαν να προκληθούν εκλογικές απώλειες στον αντίπαλό τους.

Η περίπτωση του Παναγιώτη Αλευρά

Ο Παναγιώτης Αλευράς είναι ένας από τους πρώτους που κατάλαβε ότι οι… συμφωνίες με την πλευρά Ανδρουλάκη επιβεβαιώνονται ή διαψεύδονται καθημερινά.

Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ πέρασε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την όχθη της «συμπόρευσης με τον πρόεδρο» στην όχθη «του προδομένου στελέχους», καθώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι σχέσεις του με την πλευρά Ανδρουλάκη στη Μεσσηνία, την οποία στήριξε στην κούρσα εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, έγιναν τυπικές.

Οι κάκιστες σχέσεις των δύο πλευρών επιδεινώθηκαν περαιτέρω στη συνέχεια, καθώς από την ίδια πλευρά, αυτή των προεδρικών, υπήρξαν διαρροές, οι οποίες εμμέσως πλην σαφώς μιλούσαν για αποστράτευση του κ. Αλευρά, θέτοντας θέμα ριζικής ανανέωσης του ψηφοδελτίου του νομού.

Η στάση της Χαριλάου Τρικούπη

Το εκρηκτικό σκηνικό που διαμορφώνουν όλα τα παραπάνω, κυρίως το γεγονός ότι η ομάδα των προεδρικών της Μεσσηνίας βρίσκεται σε τροχιά πρόκλησης εσωκομματικών τριβών, θέτει ένα δύσκολο σταυρόλεξο και στα κεντρικά του κόμματος.

Η νέα ηγετική ομάδα του κόμματος, πλέον, είναι εμφανές ότι θα πρέπει να διαχειριστεί στη Μεσσηνία, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, την εσωτερική τοξικότητα, η οποία μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να μετατραπεί σε θρυαλλίδα αλυσιδωτών αντιδράσεων, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται όχι μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά και ουσίας.

ΠΗΓΗ ΘΑΡΡΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων