Δήμαρχος Παλλήνης | Αιχμές σε Γεραπετρίτη για τη φωτιά

«Η φωτιά στην Ανθούσα έκαψε δασικές δημόσιες εκτάσεις. Εκεί μπαίνει θέμα άλλο γιατί δεν υπήρχαν δασικοί δρόμοι για να υπάρχουν προσβάσεις»

Απάντηση στην κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στον Γιώργο Γεραπετρίτη που χαρακτήρισε «δύσβατα τοπία» τους δήμους που καίγονται έδωσε ο δήμαρχος Παλλήνης.

Ο Αθανάσιος Ζούτσος σε σύσκεψη με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Γέρακα – Παλλήνης είπε: «Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε πολλά άλλοθι. Αυτή η φωτιά χτες που μπήκε στην πόλη της Ανθούσας από τη βόρεια πλευρά, έκαψε δασικές δημόσιες εκτάσεις. Επομένως ούτε ο δήμος φταίει που δεν κούρεψε ή κούρεψε. Εκεί μπαίνει θέμα άλλο γιατί δεν υπήρχαν δασικοί δρόμοι για να υπάρχουν προσβάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με επικεφαλής την Γραμματέα Ράνια Σβίγκου και τον αναπλ. Γραμματέα Γ. Βασιλειάδη καθώς και τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρ. Σπίρτζη και την αναπληρώτρια τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας Χ. Καφαντάρη βρίσκεται από το πρωί στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές στην Αττική.

Παράλληλα, το κλιμάκιο παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης από την Αλληλεγγύη για Όλους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για τις ανάγκες των πληγέντων, των πυροσβεστών και των εθελοντών.

Οι οργανώσεις μας στην Αττική συνεχίζουν να συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης για να διατεθούν στους πυρόπληκτους και να στηρίξουν τους άντρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής καθώς και τους εθελοντές.