spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΦ. Δαμούλος| Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού

Φ. Δαμούλος| Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού

Για την επιχειρηματικότητα, καθώς και για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Φώτης Δαμούλος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.«Το θέμα των δανείων είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα.

Οι χρηματοδοτήσεις μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι πολύ λίγες, η κάνουλα είναι ανοιχτή μόνο για τις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν κέρδη ή το EBITDA τους είναι θετικό, επομένως καταλαβαίνετε ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι μικρές επιχειρήσεις οι οποίες στη διάρκεια της κρίσης και στη διάρκεια της πανδημίας και τώρα του ενεργειακού κόστους, έχουν ζημιογόνα αποτελέσματα είναι εκτός του συστήματος.

Επομένως καταλαβαίνετε ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν μπορεί να περάσει την πόρτα των τραπεζών και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Εκεί έγκειται το τεράστιο πρόβλημα, διότι αν αναλογιστούμε ότι το 99,5% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, εκεί θα πρέπει, λοιπόν, να βρούμε τη λύση για να μπορέσουν αυτές οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να μπορέσουν να έχουν επόμενη ημέρα», επισημαίνει ο Φώτιος Δαμούλος.

«Το στοίχημά μας είναι με τη σωστή εξειδίκευση να διατεθούν τα κονδύλιά μας εκεί που πρέπει, στους τομείς που χρειάζονται. Το κρίσιμο είναι ότι πλέον το παραγωγικό μοντέλο της χώρας είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει, διότι πλέον είναι ένα ξεπερασμένο μοντέλο, παρωχημένο, κι εκεί πάνω θα πρέπει να εστιάσουμε αν θέλουμε να έχουμε μέλλον ως χώρα», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων