spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο Λυγουριό αλλάζει όψη- που στοχεύει ο Δήμαρχος

Το Λυγουριό αλλάζει όψη- που στοχεύει ο Δήμαρχος

 

Μια ακόμα μεγάλη ένταξη για το Δήμο μας!

Εξασφαλίσαμε 3.000.000€ για την Ενοποίηση κοινόχρηστων χώρων βιοκλιματικού και ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα με την ανάπλαση δικτύου πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμου στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου!

Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και των συνθηκών διαβίωσης των ίδιων των κατοίκων, η δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής και αναβάθμιση του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής.

Βάση του σχεδιασμού του έργου είναι ο σεβασμός στην ιστορία και στον τρόπο ζωής και εργασίας των κατοίκων της υπό ανασχεδιασμό περιοχής, η προτεραιότητα στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (κινητικά και κοινωνικο-οικονομικά) και η ένταξη σε ένα συνολικότερο σχέδιο αστικής αναβάθμισης/αναζωογόνησης με τρόπο που επιφέρει θετικά αποτελέσματα για τη συνολικότερη ζωή της περιοχής.

Όλες οι επεμβάσεις ενσωματώνονται στο τοπίο της περιοχής επιτυγχάνοντας την εναρμόνισή τους με τα υπάρχοντα τοπικά στοιχεία.

Η επέμβαση που θα γίνει αφορά στη Λεωφόρου Ασκληπιού, σε μήκος ~1500μ.
Τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν της Ασκληπιού θα έχουν κυμαινόμενο μέσο πλάτος 2-2,50μ., ενώ θα υπάρχει διπλός ποδηλατόδρομος συνολικής απόσταση περίπου 5.000μ.
Το έργο αυτό δεν εντάχθηκε ούτε τυχαία ούτε απρογραμμάτιστα!

Τη σημαντικότερη βαθμολογία πήραν τα παράλληλα έργα που έχουν ενταχθεί και δείχνουν τη συνολική ανάπτυξη της έδρας του Δήμου.

Επιγραμματικά:

Αγορά οικοπέδου δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο, 45.000€ για να γίνει το έργο 1,7 εκατ. ευρώ, το οποίο κινδύνευε λόγω της έλλειψης του χώρου.
Επέκταση Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού αρχικού προϋπολογισμού 1,8 εκατ. Ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ Πελοποννήσου
Ένταξη, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου της ανάπλασης των δρόμων του πάνω χωριού Λυγουριού, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ
Χρηματοδότηση κόμβου Λυγουριού με 540.000€ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συμβασιοποιήθηκε η ανάπλαση της πλατεία Άννας Συνοδινού, περίπου 100.000€ από το Πράσινο Ταμείο
Συμβασιοποιήθηκε το Μουσείο Ελιάς περίπου 100.000€, από το Πράσινο Ταμείο
Εντάχθηκε η μελέτη εκσυγχρονισμού και επέκτασης του βιολογικού Λυγουριού 800.000 € στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ΥΠ.ΕΣ.
Ολοκληρώνεται το Δημαρχείο που θα στοιχίσει πάνω από 80.000€.
Ξεμπλοκάραμε, μαζί με την Αρχαιολογία, το έργο για την ανάδειξη του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε περιβαλλοντικό και Αρχαιολογικό πάρκο, έργο που ξεκινά σύντομα ύψους 1.000.000€.
Εντάξαμε και σύντομα δημοπρατούμε την αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, τη δημιουργία γηπέδου στίβου, ταρτάν και οργάνων γυμναστικής 600.000€ πρόγραμμα Φιλόδημος ΥΠ.ΕΣ.
Προχωράμε το master plan για την αξιοποίηση του χώρου των παλιών σφαγείων, που προσπαθούμε να γίνει μια περιοχή με υψηλό αριθμό επισκεπτών και πολλές θέσεις εργασίας.
Ετοιμάζουμε πρόταση για το πρόγραμμα “Ηλέκτρα” και την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι κοπίασαν, υπηρεσιακούς παράγοντες, αιρετούς και εξωτερικούς συνεργάτες, και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να έχουμε αυτήν την εξέλιξη!
Συνεχίζουμε να κάνουμε τον τόπος μας #toponazeis.

Ο Δήμαρχος
Αναστάσιος Κ. Χρόνης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων