Με Επιγραφικό Μουσείο ενισχύεται το Άργος- τι δήλωσε η υπουργός

Επιγραφικό Μουσείο θα αποκτήσει η πόλη του Άργους, με τις απαραίτητες μελέτες να βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Το ΥΠΠΟΑ αποδέχθηκε την παραχώρηση από τον Δήμος Άργους – Μυκηνών, τη χρήση για 60 χρόνια, της ανατολικής πτέρυγας του κτηρίου των Στρατώνων Καποδίστρια.

Το Επιγραφικό Μουσείο Άργους θα στεγάσει τους 136 μοναδικούς χάλκινους ενεπίγραφους πίνακες, μέρος του αρχείου του θησαυρού της Παλλάδος, όπου φυλάσσονταν τα ιερά χρήματα της Ήρας.

Τα ευρήματα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών, με σημαντικές πληροφορίες για την οικονομική ζωή του Άργους, τους δημοκρατικούς θεσμούς όπως και πλήθος άλλων λειτουργιών, από τα τέλη του 5ου αιώνα έως τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ.

Στο Επιγραφικό Μουσείο θα εκτίθενται, επίσης, σημαντικές λίθινες #επιγραφές από την ευρύτερη περιοχή του Άργους.

Λίνα Μενδώνη: “(…)Το εξειδικευμένο Επιγραφικό Μουσείο, που εντάσσεται –μετά την πρόσφατη παραχώρηση από το Δήμο, της ανατολικής πτέρυγας των καποδιστριακών στρατώνων- στο σύνολο των μουσειακών υποδομών της πόλης, δημιουργεί έναν μοναδικό πολιτιστικό πόλο έλξης επισκεπτών. Μαζί με το Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στη δυτική πτέρυγα του κτηρίου και το αναβαθμισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο -έργο το οποίο υλοποιείται-, το Άργος αποκτά ένα μοναδικό πάρκο πολιτισμού, αντάξιο της μακράς ιστορίας του. (…)