spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΠεριφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου| Η γελοιοποίηση ενός θεσμού

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου| Η γελοιοποίηση ενός θεσμού

Ένα παιχνίδι εντυπώσεων και μεθοδεύσεων τραυματίζει καίρια το θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο – Τολμούν και «παίζουν με τη φωτιά», με την αντιπυρική προστασία της Πελοποννήσου!

Πέντε παρατάξεις του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου, καταγγέλλουν, για μια ακόμα φορά, τον πρόεδρο του Σώματος Ιωάννη Μαλτέζο για ευτελισμό του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου παρακολουθούν τη συνεχή πτώση και υποβάθμιση των θεσμών που πηγάζουν από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Ένα παιχνίδι εντυπώσεων, μεθοδεύσεων και ανέξοδης αλλά και ανούσιας αντιπαράθεσης, αφήνει μια ολόκληρη περιφέρεια εκτεθειμένη. Χάνεται η απλή λογική, δαιμονοποιείται η απλή αναλογική και η λειτουργία του κορυφαίου συμβουλίου παύει να είναι συλλογική.

Αυτή τη φορά οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και η Ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου καταγγέλλουν:

«Καταγγέλλουμε την αχαρακτήριστη απαράδεκτη αλλά και προκλητική στάση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Ιωάννη Μαλτέζου, ο οποίος για πολλοστή φορά ευτελίζει το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου του οποίου και προεδρεύει.

Ειδικότερα:

Αν και ο ίδιος προσήλθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αρκετή καθυστέρηση (16.25 με ώρα έναρξης 16.00), αποφάσισε τη λήξη της συνεδρίασης στις 16.30, προφασιζόμενος την έλλειψη απαρτίας, παρ’ ότι αρκετοί συνάδελφοι περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι είχαν προσέλθει στην ώρα τους βρίσκονταν εντός του Πνευματικού κέντρου, αναμένοντας την έναρξη της συνεδρίασης, διότι ο πρόεδρος και ο Περιφερειάρχης ήσαν απόντες.

Επειδή σοβαρά θέματα όπως το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ που αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών αλλά και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ), οι οποίες βάσει νόμου έχουν συγκεκριμένες προθεσμίες εντός των οποίων θα πρέπει να γνωμοδοτήσει το περιφερειακό Συμβούλιο και είναι πλέον όλες εκπρόθεσμες, δεν μπορούν να παραπέμπονται εσαεί στις καλένδες με ευθύνη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και η τύχη της Πελοποννήσου να εξαρτάται από τα καπρίτσια και τις διαθέσεις της στιγμής του Προέδρου του ΠΕΣΥΠ,

Δηλώνουμε ότι:

ΔΕΝ είμαστε διατεθειμένοι να υφιστάμεθα και να βιώνουμε τον συνεχή ευτελισμό του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον ίδιο τον πρόεδρό του.

Η πολιτική ευθύνη για τη μη διεξαγωγή της συνεδρίασης του περιφερειακού Συμβουλίου ανήκει αποκλειστικά στην Περιφερειακή Αρχή.

Η Πελοπόννησος δεν μπορεί εν μέσω Ιουλίου να παραμένει ακόμα ανοχύρωτη και χωρίς σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με ευθύνη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και της Περιφερειακής Αρχής, αναβάλλοντας διαρκώς τη συζήτηση του σχεδίου.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τα μέλη της παράταξής του, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμικού τους ρόλου και να πάρουν θέση απέναντι στις συνεχιζόμενες απαράδεκτες και προκλητικές πρακτικές του προέδρου του περιφερειακού Συμβουλίου.

Ας πάψουν να χρησιμοποιούν τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου μόνο και μόνο για να υπηρετήσουν την πολιτική τους αντίληψη αυτή του απόλυτου αυταρχισμού, της έλλειψης συνεργασιών αλλά και της δαιμονοποίησης της απλής αναλογικής».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων