Ο Μαλτέζος ανέβαλε το Περιφερειακό Συμβούλιο για να πάει σε…. εκδήλωση!!

 

Χθες Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Πρόεδρος ο Ιωάννης Μαλτέζος. 

Θα μου πείτε ε, και τι έγινε. Θα σας πω έγινε

Στο εν λόγω Περιφερειακό Συμβούλιο (11 Ιουλίου) το οποίο ερχόταν εξ αναβολής από προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο έπρεπε να συζητηθούν μεταξύ όλων των άλλων και  θέματα σοβαρά όπως το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ που αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών αλλά και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ), οι οποίες βάσει νόμου έχουν συγκεκριμένες προθεσμίες εντός των οποίων θα πρέπει να γνωμοδοτήσει το περιφερειακό Συμβούλιο και είναι πλέον όλες εκπρόθεσμες.

Αντ’ αυτού ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφάσισε για άλλη μία φορά να κηρύξει άκαρπη τη συνεδρίαση για λόγους μη απαρτίας. Παρότι όπως λένε όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ήταν αυτός που καθυστέρησε κατά μισή ώρα.

Την απορία  της αναβολής, μας την έλυσε ο ίδιος με ανάρτηση του στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με την οποία μας ενημέρωσε τα εξής

“Απόγευμα Δευτέρας 11 Ιουλίου μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, παρακολούθησα την εκδήλωση που διοργάνωσε στο Αργος -στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας- η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ), όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Πράξης “Ολοκληρωμένος μηχανισμός παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη”, η οποία στοχεύει στην παρακολούθηση και χαρτογράφηση των εξελίξεων στις τέσσερις θεματικές ομάδες των διατάξεων του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Κεντρικός Ομιλητής ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Γιάννης Πάιδας.

Συμμετείχαν μέλη των επιμελητηρίων και άλλων επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων από όλη την Πελοπόννησο.

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, φωτης κολεβεντης για την άρτια οργάνωση της ημερίδας και την φιλοξενία των συμμετεχόντων.”

Τι λένε οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν:

“Οι πολίτες της Πελοποννήσου παρακολουθούν τη συνεχή πτώση και υποβάθμιση των θεσμών που πηγάζουν από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Ένα παιχνίδι εντυπώσεων, μεθοδεύσεων και ανέξοδης αλλά και ανούσιας αντιπαράθεσης, αφήνει μια ολόκληρη περιφέρεια εκτεθειμένη. Χάνεται η απλή λογική, δαιμονοποιείται η απλή αναλογική και η λειτουργία του κορυφαίου συμβουλίου παύει να είναι συλλογική.

Αυτή τη φορά οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και η Ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου καταγγέλλουν:

«Καταγγέλλουμε την αχαρακτήριστη απαράδεκτη αλλά και προκλητική στάση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Ιωάννη Μαλτέζου, ο οποίος για πολλοστή φορά ευτελίζει το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου του οποίου και προεδρεύει”.