spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕπιδότηση ηλεκτρικών συσκευών| Σε φιάσκο εξελίσσεται το πρόγραμμα

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών| Σε φιάσκο εξελίσσεται το πρόγραμμα

Τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «έβαλαν» καπέλο στην τιμή, προκαλώντας οργή στους καταναλωτές – Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση
Αυξήσεις σοκ στα κλιματιστικά παρατηρήθηκαν μετά την ανακοίνωση του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, με τους καταναλωτές να μην μπορούν να τα πλησιάσουν και να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας στις τιμές.

Μάλιστα σε διαδικτυακά φόρουμ δεκάδες χρήστες τονίζουν ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια, ακόμα και αν τελικά τους αποδοθούν, καθώς οι τιμές κρίνονται πλέον ασύμφορες.

Στην κυβέρνηση όπως ήταν αναμενόμενο τρέχουν και δεν φτάνουν με το χαμό των καταγγελιών από τους πολίτες που έχουν απηυδήσει αφού καθημερινά βλέπουν το εισόδημά τους να κατακρημνίζεται και κάποιους να εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες και να τους εξαπατούν.

 

Το καμπανάκι με τα χιλιάδες παράπονα των καταναλωτών χτύπησε αλλά όπως το συνηθίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Έτσι σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι πρόκειται για ένα «απαράδεκτο φαινόμενο» και προανήγγειλε «πλαφόν στο περιθώριο κέρδους».

Μιλώντας στη ΕΡΤ ανέφερε «ετοιμάζεται τροπολογία η οποία θα κατατεθεί αύριο στη βουλή, με την οποία θα μπει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για τα κλιματιστικά».

«Άρα και τα κλιματιστικά θα συμπεριληφθούν στην συγκεκριμένη διάταξη. Και προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις εκτός από την επιβολή προστίμων δεν θα δοθεί η επιδότηση» πρόσθεσε σε δηλώσεις του στον ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά την αισχροκέρδεια στην αγορά, ο υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι η αρμόδια υπηρεσία κάνει ασταμάτητα ελέγχους και βάζει πρόστιμα σχεδόν κάθε μέρα. «Έχουμε βάλει το νόμιμο πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και προσπαθούμε να σφίξουμε την αγορά όσο μπορούμε περισσότερο» ανέφερε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων