spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓκιόλας| Σημαντική η προσφορά της Τράπεζας Αίματος στο Λυγουριό

Γκιόλας| Σημαντική η προσφορά της Τράπεζας Αίματος στο Λυγουριό

Σε μια δροσερή βραδιά στον όμορφο και πάντα θελκτικό προαύλιο χώρο του Αη Γιάννη του Ελεήμονα στο Λυγουριό, προχτές Πέμπτη βράδυ αποδόθηκαν οι αρμόζοντες έπαινοι και τα βραβεία σπουδαίων ανθρώπων σ΄εκείνους που συνέλαβαν την ιδέα δημιουργίας Τράπεζας Αίματος αλλά και σε όσους επί 40 ολόκληρα χρόνια έδιναν συνεχώς το αίμα τους, που τόσο μεγάλη ανάγκη είχαν οι συνάνθρωποί μας.

Ο συνδετήριος κρίκος και η ενεργή και δραστήρια δύναμη ήταν και πάλι ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «ο Καββαδίας».

Μέλη του, που αποτελούσαν την τότε διοίκησή του συνέλαβαν την ιδέα και μετά από πολλούς κόπους και προσπάθεια κατάφεραν να υλοποιήσουν.

Πολλά μέλη του στη συνέχεια έδιναν τα αίμα τους, παρακινώντας κι άλλους συμπατριώτες κατοίκους κοντινών χωριών, καλόγριες των Μοναστηριών, Ταξιαρχών και Καλαμίου και κυρίως νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Λυγουριού, η ύπαρξη, η λειτουργία και η συνδρομή του ήταν και είναι διαχρονική, πολύτιμη και απαραίτητη.
Δεν ήταν λοιπόν ούτε ένας ούτε δύο φωτισμένοι άνθρωποι, ήταν η συνέργεια, η ομόνοια πολλών που με κάποιους, που πάντοτε εμπνέουν και πυροδοτούν τους άλλους για τέτοιες ωφέλιμες κοινωνικές δράσεις.

Αξίζουν, επομένως πολλά συγχαρητήρια σε όλους, όσους αναφέραμε που μας έκαναν ευτυχείς και υπερήφανους για ό,τι συντελείται στο Λυγουριό 40 χρόνια, με τις ευχές μας να κρατάει για πάντα και να επεκταθεί σε όλα τα χωριά του Δημου Επιδαύρου.

Γιάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων