spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣτις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας ο πρόξενος της Γερμανίας

Στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας ο πρόξενος της Γερμανίας

Σήμερα 7 Ιουλίου 2022, επισκέφτηκε το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας κατόπιν πρότασης της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Πρόξενος της Γερμανικής Πρεσβείας, κ.HANS GUNNTHER LOFFLER με σκοπό να γνωρίσει το Ελληνικό Σωφρονιστικό Σύστημα και την σταδιακή επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία μέσω του θεσμού της Αγροτικής Φυλακής.

Έγινε ενημέρωση στον Πρόξενο για το τι επιτάσσει το Συμβούλιο της Ευρώπης στα κράτη μέλη ,για τις συνθήκες κράτησής των κρατουμένων ,τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και την εργασία τους .Αναλύθηκαν τα νομοθετικά πλαίσια που διέπουν τα Σωφρονιστικά Καταστήματα και την αναγκαιότητα της συνεχής εκπαίδευσης των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Ο πρόξενος συνομίλησε με κρατούμενους ,επισκέφτηκε τους χώρους κράτησης και γνώρισε από κοντά την καλλιέργεια των κηπευτικών την διαδικασία της μετατροπής των σιτηρών σε ζωοτροφές και ξεναγήθηκε στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Τέλος ανταλλάχτηκαν απόψεις και εμπειρίες μεταξύ του Ελληνικού Σωφρονιστικού Συστήματος και άλλων κρατών –μελών της Ευρώπης με την Διευθύντρια ,τον Αρχιφύλακα και τον Προϊστάμενο της Γεωργικής Υπηρεσίας, Κατσαρό Δημήτριο.

Η Διευθύντρια
Ευαγγελία Κατερίνη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων