Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα και στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας, κοντά στο μοναστήρι της Φανερωμένης, με 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος έχουν σπεύσει στη σημείο για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει δασική έκταση σε ρεματιά με πουρνάρια ανάμεσα σε Άργος και Σοφικό, ενώ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, σηκώθηκαν οκτώ πυροσβεστικά αεροσκάφη (έξι Air Tractor και δύο PZL) από Τατόι, καθώς μεγαλύτερα αεροσκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν προς το παρόν. Ευτυχώς, μέχρι τώρα η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η Πυροσβεστική, ωστόσο, καλείται να διαχειριστεί και ένα ακόμη πύρινο μέτωπο, καθώς νέα φωτιά ξέσπασε και στην Αχαΐα και συγκεκριμένα σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Καλαμάκι. Σύμφωνα με την ενημέρωση της υπηρεσίας για την κατάσβεσή της έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

 

Όπως μεταδίδει, εξάλλου, ο τοπικός ιστότοπος flynews.gr, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Παλαιοπαναγιά του δήμου Σπάρτης, με 26 άνδρες με 13 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σπάρτης να επιχειρούν στην περιοχή, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου.