Ναύπλιο| Πολύ αργά και πολύ λίγα για τον τουρισμό

Η εικόνα της επισκεψιμότητας στην πόλη του Ναυπλίου δεν θυμίζει τίποτα από παλιότερες αντίστοιχες ημέρες. Και ας η κυβέρνηση καγχάζει ότι θα αγγίξουμε τα νούμερα του 2019. Είναι, όμως, πράγματι έτσι ; Είναι ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα αυτός που περίμεναν οι έμποροι ;

Είναι η κατανάλωση στα εστιατόρια τόση που είναι ικανή να εξασφαλίσει ικανοποιητικά έσοδα για τους επαγγελματίες και ικανοποιητική εργασία για τους υπαλλήλους ; Υπάρχει πληρότητα στους χώρους φιλοξενίας και τιμές που να ικανοποιούν τους ιδιοκτήτες και τους φιλοξενούμενους ;

Βρισκόμαστε στις αρχές Ιουλίου και ο Υπουργός Τουρισμού ακόμη διαφημίζει το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους που ΘΑ(!) βγει τις επόμενες ημέρες. Άγνωστο το πότε και αν θα μπορέσουν οι πολίτες να το εκμεταλλευτούν εντός του φετινού καλοκαιριού.

Επιμένει να αγνοεί την ανάγκη και το δικαίωμα των πολιτών να ταξιδέψουν.

Επιμένει να αδιαφορεί για την αδυναμία της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών να προγραμματίσει διακοπές με την έκρηξη της ακρίβειας.

Επιμένει να αδιαφορεί για τους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς για τους οποίους θα ήταν ανάσα ένα προπληρωμένο πρόγραμμα τουρισμού για όλους.

Το ίδιο και για τις οικογένειες που θα μπορούσαν να περάσουν μερικές ξέγνοιαστες ημέρες.

Εμείς επιμένουμε σε ένα γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού: «Τουρισμός για όλους» ώστε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα σε διακοπές για τον μεγαλύτερο αριθμό των συμπολιτών μας που είδαν το εισόδημα τους να μειώνεται δραματικά από τις πολιτικές της ΝΔ.

Θεματική Τουρισμού

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ