Ψυχογυιός| Φούσκα το ψηφιακό κράτος του Μητσοτάκη

Το πολυδιαφημισμένο ψηφιακό κράτος και η ψηφιακή πολιτική που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια τέλεια φούσκα.

Οι υπηρεσίες δεν ανταποκρίνονται και οι πολίτες που κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του κράτους δεν αυξάνονται. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η επιβάρυνση επαγγελματικών κλάδων, όπως οι λογιστές-φοροτέχνες, η διαιώνιση της γραφειοκρατίας σε ψηφιακή πλέον μορφή και η ταλαιπωρία των πολιτών.

Χαρακτικό παράδειγμα είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες τις τελευταίες μέρες με το Power Pass. Όλοι έσπευσαν να κάνουν αιτήσεις δίχως να έχει υποβληθεί η φετινή δήλωση εφόσον δεν ήταν απαραίτητο . Ύστερα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του 2021 το ΑΙΤΗΜΑ ακυρώνεται και θέλει ΞΑΝΑ ΥΠΟΒΟΛΗ.
Όλο αυτό γιατί η περίφημη πλατφόρμα Power Pass βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με την εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Ε1 και η περίφημη ψηφιοποίηση του κράτους αδυνατεί να αντλήσει τυχόν αλλαγές στην διεύθυνση κύριας κατοικίας.

Η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων είναι η 29η Ιουλίου. Η παράταση που δόθηκε για τις αιτήσεις power pass είναι για μία εβδομάδα.3 εκατομμύρια φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει φορολογική δήλωση, θα κινδυνεύσουν να χάσουν το Power Pass εάν -μέχρι τις 5 Ιουλίου που δόθηκε παράταση– υποβάλουν πρώτα την αίτηση για το επίδομα και ύστερα την φορολογική τους δήλωση.

Το ψηφιακό κράτος της κυβέρνησης όπως αποδείχτηκε και την περίοδο της πανδημίας αλλά και όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνάει, αντί να γίνει εργαλείο για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών, χρησιμοποιείται ως ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα .