spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑ"Όμηροι" της Κυβέρνησης οι αγρότες της Αργολίδας- τι λένε

“Όμηροι” της Κυβέρνησης οι αγρότες της Αργολίδας- τι λένε

Το χρυσάφι της Αργολικής γης, έρμαιο στην ανυπαρξία της αγροτικής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης.

Μετά την καταβολή της προκαταβολής του ΕΛΓΑ των 300 ευρώ ανά στρέμμα (ανάσα οικονομική για τον Νομό), φαινόμενο προς εξέλιξη οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Ίσως μετά τις εκλογές;;;!!!

Σήμερα μεγάλη μάστιγα είναι οι αυξήσεις των τιμών των αγροεφοδίων (λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων), πετρελαίου, ηλεκτρικό ρεύματος και νερού άρδευσης, δηλαδή του πρωτογενή τομέα, με την κυβέρνηση θεατή. Είναι σε έξαρση η εγκατάλειψη των καλλιεργειών.

Στον Ανάβαλο από την κατασκευή του (1968) έχει να γίνει η συντήρηση τού φράγματός του, μέ συνέπεια η αγωγιμότητά του να κυμαίνεται από 1.700 έως 3.300 μονάδες. Παρακαλούμε τον ΓΟΕΒ μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μεριμνήσει το ταχύτερο δυνατόν για τα δέοντα… Ακόμη δεν γνωρίζουμε και από πότε έχει να γίνει καθαρισμός της κεντρικής διώρυγας του Αναβάλου.

Για την συνδεδεμένη ενίσχυση των πορτοκαλιών, από πότε τα συμφέροντα των παραγωγών συνδέονται με τα συμφέροντα των χυμοποιών, αφού την περίοδο πού πέρασε η τιμή του χυμού ήταν 0,07 ευρώ το κιλό (τιμή που δεν αφορούσε μόνο τα επιστρεφόμενα πορτοκάλια).

Ο αγρότης-συνεταιριστής και χυμοποιός Πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας καλείται να αποσαφηνίσει την θέση του.

Όσον αφορά την δωρεάν διανομή των πορτοκαλιών, ΑΜΕΣΑ να συσταθεί μηχανισμός δωρεάν διανομής από το ΥΠΑΑΤ, ώστε να λειτουργεί και για την αποσυμφόρηση της αγοράς και για την στήριξη των τιμών των πορτοκαλιών.

Εν αναμονή των εξελίξεων…

Για την ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ ΑΕΣ ΑΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΠΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων