spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚρύβουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής εν όψη εκλογών- κανονικά η χρέωση

Κρύβουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής εν όψη εκλογών- κανονικά η χρέωση

Δικηγόρος του ΙΝΚΑ ξεμπροστιάζει τα επικοινωνιακά τερτίπια της Κυβέρνησης

Ο Αλέξης Αλεξόπουλος, δικηγόρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), εξέφρασε την αγανάκτησή του για την κοροϊδία που γίνεται με την ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία ούτε καταργείται, αλλά ούτε και αναστέλλεται, όπως διαφημίζουν στην Κυβέρνηση.

Απλώς… κρύβεται!

«Η χρέωση θα μπαίνει κανονικά … θα δίνει το δικαίωμα στους προμηθευτές να αλλάζουν τις τιμές κατά το δοκούν και να το βάζουν σύμφωνα με το άρθρο 2 της τροπολογίας κάτω από την αιτιολογία χρέωση προμήθειας ενέργειας. Δηλαδή του αλλάζουμε όνομα. Θα είναι τα ίδια νούμερα … Βαφτίσαμε το κρέας ψάρι, αυτό γίνεται», είπε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ ο κ.Αλεξόπουλος.

Και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: «Δηλαδή, άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς … Ο καταναλωτής δεν θα μπορεί να ξέρει, ούτε να ελέγξει πόσο θα χρεώνεται … Η τροπολογία αυτή παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και το ενωσιακό δίκαιο γιατί αναφέρει ότι ο προμηθευτής δεν έχει καν υποχρέωση να ειδοποιεί τον καταναλωτή για τις όποιες αυξήσεις θα του βάζει. Η μόνη υποχρέωση του προμηθευτή – κατά την τροπολογία – θα είναι να αναρτά στον ιστότοπό του το πόση θα είναι η χρέωση που θα βάζει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων