spot_img
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑEuronews|Οι ουρές της φτώχειας επιστρέφουν στην Ελλάδα

Euronews|Οι ουρές της φτώχειας επιστρέφουν στην Ελλάδα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει δεκάλεπτο ρεπορτάζ του ευρωπαϊκού δικτύου, στο οποίο καταγράφεται η ζοφερή πραγματικότητα με την οποία βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι οι Έλληνες.

Το βίντεο έχει τον τίτλο « Οι ουρές επιστρέφουν στις κοινωνικές κουζίνες εξαιτίας του πληθωρισμού» και γίνεται εκτενής αναφοράς στην κρίση ακρίβειας και το μεγάλο σοκ που έχουν υποστεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Το Euronews μιλάει με ένα ζευγάρι νεαρών που περιμένουν το δεύτερό τους παιδί. Ο Αλέξανδρος και η Αγγελική αναφέρουν «το ψυγείο μας είναι πάντα άδειο» και συμπληρώνουν ότι δεν έχουν λεφτά ούτε για πάνες. Ο Αλέξανδρος είναι άνεργος και το τελευταίο διάστημα έχει δώσει 180 αιτήσεις εργασίας χωρίς αποτέλεσμα, την ώρα που η οικογένεια κινδυνεύει με έξωση.

Στο δίκτυο μιλάει και ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία «Ο Άλλος Ανθρωπος», και τονίζει «πολλές οικογένειες έρχονται εδώ για να παίρνουν τρόφιμα» συμπληρώνοντας πως αρκετοί συνταξιούχοι τους ζητούν να τους βοηθήσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος ή να τους αγοράσουν φάρμακα.

Το ρεπορτάζ του Euronews, όμως δεν μένει μόνο στην Αθήνα, μεταφέρεται και στη Νάξο, από όπου αγρότες καταγγέλλουν ότι η κρίση αποτελεί υπαρξιακή απειλή, ενώ υπογραμμίζουν ότι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εργασίες τους, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν λιπάσματα ή ζωοτροφές, την ώρα που οι ψαράδες δεν έχουν χρήματα για τα καύσιμα των σκαφών τους.

YouTube player

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων