spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑ«Γεμάτα» τα πινάκια των δικαστηρίων στην Καλαμάτα

«Γεμάτα» τα πινάκια των δικαστηρίων στην Καλαμάτα

Ενα χρόνο, ακόμα και ενάμιση, αναβολής άκουσαν χθες υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικασθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, καθώς πλέον τα πινάκια, όχι μόνο του 2022, αλλά και του 2023, είναι γεμάτα σχεδόν σε όλους τους βαθμούς των δικαστηρίων.

Η προηγούμενη διετία της πανδημίας έχει στοιχίσει σημαντικά σε χρόνους στην απονομή δικαιοσύνης και τις καθυστερήσεις αυτές θα υποστούν σε ταλαιπωρία δικαστές, δικηγόροι και πολίτες.

Φορτωμένα πινάκια

Για δύο ολόκληρα χρόνια, λόγω του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που είχαν εφαρμοσθεί, τα δικαστήρια όλης της χώρας για μεγάλα χρονικά διαστήματα δε λειτουργούσαν καθόλου ή υπολειτουργούσαν. Οι περισσότερες υποθέσεις αναβάλλονταν, με αποτέλεσμα τώρα να έχουν σωρευτεί τόσες πολλές που όταν χρειάζεται να δοθεί αναβολή, να είναι άθλος να βρεθεί κενή ημερομηνία για να ορισθεί νέα δικάσιμος.

Για παράδειγμα, χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας όλες οι υποθέσεις αναβλήθηκαν λόγω της αποχής που είχε κηρύξει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Από τις πιο κοντινές ημερομηνίες που δόθηκαν αναβολή ήταν ο Ιανουάριος του 2023, ενώ πρωτοείσακτη υπόθεση που αναβλήθηκε ορίσθηκε για το Δεκέμβριο του 2023! Δηλαδή, μετά 1,5 χρόνο!

Αυτό, όπως πληροφορηθήκαμε, συμβαίνει στα πινάκια όλων των δικαστηρίων της Καλαμάτας και από το φθινόπωρο τα εκθέματα που θα αναρτώνται, θα μοιάζουν περισσότερο με «σεντόνια».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων