spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΤο Κινητό Ψηφιακό Μουσείο του 1821 πάει Πύργο

Το Κινητό Ψηφιακό Μουσείο του 1821 πάει Πύργο

Πραγματοποίησε αυτοψία σε περιοχές του Πύργου μαζί με τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου – Ιστορικό Θεόδωρο Λάμπρο για την εγκατάσταση του Πάρκου

Με σκοπό την εγκατάσταση του κινητού Ψηφιακού Μουσείου που αφορά την Επανάσταση του 1821 στη Δυτική Ελλάδα επισκέφθηκε τον Πύργο ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Ανδρέας Φίλιας, συνοδευόμενος από το στέλεχος της Περιφέρειας κ. Αλεξάνδρα Αντωνοπούλου.

Τους κ.κ Φίλια και Αντωνοπούλου υποδέχθηκε ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Πύργου – Ιστορικός Θεόδωρος Λάμπρος ο οποίος ξενάγησε το κλιμάκιο της Περιφέρειας στους υποψήφιους χώρους στους οποίους θα στεγαστεί το Κινητό Ψηφιακό Μουσείο.
Συγκεκριμένα ο κ. Φίλιας πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του Κούβελου όπου στεγάζεται το ΚΔΑΠ μεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» καθώς και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας, όπου σχημάτισε πολύ θετική άποψη για το θέμα της εγκατάστασης του Μουσείου.

Στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο Πύργου όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο όπου συζήτησαν τις λεπτομέρειες για την λειτουργία του Πάρκου. Παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αργυρόπουλος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελος Τσίκας, και ο Θεόδωρος Λάμπρος.

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Αναδεικνύουμε την ιστορία στις νέες γενιές»

Μιλώντας για το θέμα ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του εν λόγω εγχειρήματος για τις νέες γενιές, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Με αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου, προχωρά στην εγκατάσταση του Ψηφιακού Μουσείου στη πόλη του Πύργου τον Σεπτέμβριο ώστε όλοι οι μαθητές του Δήμου μας να το επισκεφθούν και να μάθουν για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 τόσο στο Νομό μας όσο και στην Περιφέρεια γενικότερα.
Είμαστε αρωγοί σε κάθε σχετική κίνηση, όπως και σε τέτοιες ποιοτικές πρωτοβουλίες, που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας και της Περιφέρειας».

Ανδρέας Φίλιας: «Καινοτόμο και πρωτοπόρο για την Περιφέρεια έργο»

Με την σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ανδρέας Φίλιας που ανέλαβε το οργανωτικό κομμάτι για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, καθότι υπήρξε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο, καινοτόμο και πρωτοπόρο έργο για την Περιφέρεια τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:
«Με σύμμαχό μας τη νέα τεχνολογία αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αξιοποιήσαμε για τη δημιουργία των υποδομών, δημιουργήσαμε με επιμονή και προσήλωση υποδομές που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Περιφέρειάς μας, που έχουν διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στον τομέα του τουρισμού».
Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020.

 Θεόδωρος Λάμπρος: «Αναδεικνύουμε την τοπική ιστορία του 1821»

Με την σειρά του ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Πύργου – Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος αναφέρθηκε στο εν λόγω έργο τονίζοντας ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου αναδεικνύουν την τοπική ιστορία του 1821 αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας που σε αυτή ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι νέες ηλικίες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να δουν με τα τελευταία σύγχρονα μέσα τα Επαναστατικά γεγονότα ολόκληρης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και δη της Ηλείας».

Λίγα λόγια για το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο

Το εντυπωσιακό κινητό ψηφιακό μουσείο αποτελείται από 12 κοντέινερ που μέσα σε αυτά, αποτυπώνεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κλπ.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια του Κινητού Ψηφιακού Πάρκου θα λάβουν χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων