spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜητροπολίτης Αργολίδος|Καταγγέλλει «ψευδοθαύματα»- ποιους αφορά

Μητροπολίτης Αργολίδος|Καταγγέλλει «ψευδοθαύματα»- ποιους αφορά

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό προέβη ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος κάνοντας λόγο για «ψευδοθαύματα» και για «απάτη ολκής». Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης τόνισε πως «οι χριστιανοί δεν έχουν κριτήρια πνευματικά να καταλάβουν αν ένας είναι πραγματικά άγιος ή αγύρτης».

Μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» ο μητροπολίτης εστίασε στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς της χώρας και αναφερόταν στους ψευδοπροφήτες που υπάρχουν εντός της Εκκλησίας.

«Πάντοτε στον χώρο της εκκλησίας αλλά και έξω επειδή οι άνθρωποι έχουν αγωνία για το μέλλον τους και για το τι θα συμβεί όπως με τα θέματα υγείας ή θα τρέξουν στο μέντιουμ και στο μάγο ή υπάρχουν κάποιοι δυστυχώς που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις αυτές μέσα στο χώρο της εκκλησίας και παριστάνουν τους αγίους και τους προφήτες αναστατώνοντας τον κόσμο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος το φαινόμενο των απατών «εντάθηκε πάρα πολύ τώρα με τον κορονοϊό». «Βλέπατε κυρίως ιερωμένους να παριστάνουν τους προφήτες λέγοντας διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναστατώνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα», επεσήμανε.

«Ένας άγιος αν έκανε θαύμα δεν θα το διαφήμιζε»

Ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος σημείωσε πως «ο ίδιος ο Χριστός πολλές φορές έλεγε στους θεραπευμένους μην το πεις πουθενά. Το βασικό λοιπόν των αγίων είναι η ταπείνωση. Δεν είναι η διαφήμιση και δεν είναι η προπαγάνδα» και τόνισε «ένας άγιος ποτέ αν έκανε ένα θαύμα δεν θα το διαφήμιζε».

«Όταν λοιπόν σε αυτόν τον χώρο δήθεν γίνονται θαύματα κάθε μέρα, πηγαίνουν τηλεοράσεις και το δείχνουν παντού και υπάρχει μάλιστα μονίμως και κανάλι που δείχνει την κατάσταση αυτή, προφανώς καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι απαράδεκτο» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο, ο μητροπολίτης Αργολίδος σημείωσε πως μπορεί να είναι ο εγωισμός.

«Εγώ δεν ήμουνα τίποτα και τώρα έχω γίνει πνευματικός σταρ και έτσι η φιλοδοξία μας και ο εγωισμός μας μπορούν να κάνουν τα χειρότερα. Βέβαια, όταν πηγαίνει τόσες χιλιάδες κόσμος εκεί πέρα, συγγνώμη δεν υπάρχει οικονομικό όφελος;» διερωτήθηκε.

Εκκλησία το Πάσχα

«Έχουν ένα ύφος αγίου με ένα σύνδρομο αγγελισμού»
Κάνοντας ειδική αναφορά στο προφίλ των ανθρώπων που εξαπατούν τους πολίτες ο μητροπολίτης δήλωσε «αυτοί έχουν ένα ύφος αγίου με ένα σύνδρομο αγγελισμού. Οι χριστιανοί δεν έχουν κριτήρια πνευματικά να καταλάβουν αν ένας είναι πραγματικά άγιος ή αγύρτης. Τρέχουν σε αυτόν, εκείνος τους λέει και καμία προφητεία που καμιά φορά βγαίνει και κάτι, οπότε οι άνθρωποι προσκολλώνται».

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν τις σέκτες οι οποίες αποκτούν οπαδούς. Εκεί που βλέπετε έναν παπά, έναν ιερωμένο, έναν μάγο να έχει οπαδούς, αυτό δεν είναι στο πνεύμα του Χριστού και είναι πλέον σέκτα. Ο πιστός πρέπει να ακούει την εκκλησία, την σύνοδο και όχι τον κάθε αγύρτη» σημείωσε.

«Έχω απογοητευτεί γιατί έχω πλησιάσει μερικούς ανθρώπους να τους εξηγήσω μερικά πράγματα και δεν θέλουν να με ακούσουν. Εγώ στη ζωή μου είχα τη μεγάλη ευλογία να γνωρίσω πραγματικούς αγίους όπως τον Παΐσιο και τον Εφραίμ. Τους γνώριζα από τα παιδικά μου χρόνια και ξέρω τι σημαίνει άγιος και ας μην σου κάνουν θαύματα αφού δεν ήταν θαυματοποιοί αλλά είχαν ένα άλλο ήθος. Για αυτό θέλω να το τονίσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου οι άνθρωποι να μην ξεγελιούνται. Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση δεν υπάρχει αγιότητα υπάρχει αγυρτεία» συμπλήρωσε.

«Χθες ένα πούλμαν πήγε εκδρομή και μου είπαν ότι θα περάσουν και από το Λυκαβηττό. Ενώ εγώ τους είπα στον Λυκαβηττό δεν θα πάτε τελικά αυτοί πήγαν. Δηλαδή τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε ότι εδώ υπάρχει κίνδυνος, πλάνη και εκμετάλλευση» τόνισε.

«Ανακρίσεις μπήκαν στο συρτάρι μετά από πολιτική παρέμβαση»

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για τη συγκεκριμένη περίπτωση οι οποίες είναι όλες καταπέλτης αλλά «μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα».

«Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω γιατί είμαι αγανακτισμένος. Εδώ υπάρχει και ποινική διάσταση που θα έπρεπε να έχει καθαιρεθεί για εμένα δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Όταν λέει κάτι η εκκλησία και έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτεία για κάποιο θέμα αμέσως όλοι αντιδρούν. Γιατί όμως η πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά και απειλούν χωρίς να θέλω να πω ονόματα».

«Επίσκοπος μας έχει τρελάνει με τις προφητείες του»

Παράλληλα ο μητροπολίτης Νεκτάριος εστίασε σε έναν επίσκοπο στην Κύπρο λέγοντας «μας έχει τρελάνει με τις προφητείες του που δεν είναι και καμία σωστή».

«Όλοι ακούν τον επίσκοπο αυτό και δεν ακούν την εκκλησία. Έχει αναστατώσει οικογένειες, έχει αναστατώσει κόσμο, πέθαναν άνθρωποι στον κορονοϊό με τους αντιεμβολιαστές παπάδες και δεν θέλουν να ακούσουν μερικοί άνθρωποι» είπε κλείνοντας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων