spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΛογιστές Αρκαδίας| Δεν ειναι δουλεία μας οι επιδοματικές πλατφόρμες

Λογιστές Αρκαδίας| Δεν ειναι δουλεία μας οι επιδοματικές πλατφόρμες

“Η εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών πλατφορμών αποτελεί προσωπική ευθύνη κάθε πολίτη και όχι του επαγγελματία λογιστή”.

Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας, ενημερώνει τους πολίτες ότι η εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών πλατφορμών ENERGY PASS, FUELL PASS, Κοινωνικός Τουρισμός και Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών, αποτελεί προσωπική ευθύνη του κάθε πολίτη και όχι του επαγγελματία λογιστή.

Στη περίοδο των φορολογικών δηλώσεων οπού ο φόρτος εργασίας πολλαπλασιάζεται και επιτείνεται το άγχος λόγω επιβολής προστίμων, είναι αντιεπαγγελματικό από μέρους μας να μη φανούμε συνεπείς στις κύριες υποχρεώσεις των πολιτών και επιχειρήσεων και να αναλωνόμαστε στην υποβολή αιτήσεων που δεν επιφέρουν κυρώσεις.

Το άνοιγμα των εν λόγω πλατφορμών έγινε εντός του Σαββατοκύριακου με καταληκτική ημερήσια προθεσμία ανά λήγοντα ΑΦΜ , διάστημα όπου τα λογιστικά γραφεία δεν λειτουργούν, επομένως καθίσταται σαφές ότι δεν δύναται ο επαγγελματίας λογιστής να εξυπηρετεί τους πολίτες όποτε η Πολιτεία αποφασίζει να εφαρμόσει τα μέτρα που εξαγγέλλει μήνες νωρίτερα.

Το περιβάλλον των πλατφορμών πλέον είναι φιλικό ως προς τους χρήστες και η χρήση κωδικών taxisnet δεν σημαίνει πάντα ότι αρμόδιος είναι ο λογιστής για αυτές, ούτε ότι επηρεάζεται η φορολογική εικόνα του καθενός.

Παρακαλούμε τους πολίτες να κατανοήσουν την κατάσταση και να μην πανικοβάλλονται ούτε να επιρρίπτουν ευθύνες στους λογιστές, των οποίων κύριο μέλημα είναι η ορθή και εμπρόθεσμη εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων και όχι η εφαρμογή της εκάστοτε επιδοματικής πολιτικής.

Επομένως, συστήνεται ανεπιφύλακτα η χρήση αυτών από κάθε πολίτη προς καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Συλλόγου,

Πρόεδρος : Ασκούνης Γεώργιος

Αντιπρόεδρος : Τσαγκαρέλης Αντώνιος

Γραμματέας : Βουτυρίτσα Ελένη

Ταμίας : Ζάβος Δημήτριος

Μέλος : Μαυρόγιαννης Γεώργιος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων