11.4 C
Argos
Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑ"Ξηλώθηκε" ράμπα ΑμεΑ από παραλία για να βάλουν ξαπλώστρες

“Ξηλώθηκε” ράμπα ΑμεΑ από παραλία για να βάλουν ξαπλώστρες

Τι συνέβη σε παραλία του Αιγίου

Ο Ιγνάτιος Φωτίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TOBEA* που έχει αναπτύξει το SEATRAC, μια ειδική ράμπα με σύστημα που παρέχει την δυνατότητα στους κινητικά ανάπηρους συνανθρώπους μας να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα, κατήγγειλε πως στην παραλία Άκολη στο Αίγιο, το σύστημα αυτό απεγκαταστάθηκε και στη θέση του μπαίνουν ξαπλώστρες!

Το σύστημα SEATRAC ολοκληρωμένο σε άλλη παραλία

Στην ανάρτησή του στο facebook έβαλε και σχετικό βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί το ξήλωμα του SEATRAC από ανθρώπους της εταιρείας του (η τοποθέτηση του οποίου είχε σχεδόν ολοκληρωθεί), μετά από εντολή που τους δόθηκε και αναφέρει πως ο λόγος αυτής της κίνησης, ήταν μια επώνυμη καταγγελία από ιδιώτη στο Λιμενικό!

«Δε θα το πίστευα πότε, μετά από 10 χρόνια, μετά από 180.000 χρήσεις, μετά από τόσο αγώνα ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να απομονώσουν άτομα με κινητικές δυσκολίες. Φοβούνται μην χαλάσει η βολή τους. Σήμερα στην παραλία Άκολη στο Αίγιο έγινε επώνυμη καταγγελία για να σταματήσει η εγκατάσταση του SEATRAC. Προφανώς δεν είναι όλοι επιθυμητοί στην παραλία εμπρός από το σπίτι του «γείτονα» και τα ΑμεΑ εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του «γείτονα» στη θάλασσα. 10 χρόνια το SEATRAC σε αυτή την παραλία έχει αλλάξει τη ζωή ανθρώπων, νόμιζα ότι η κοινωνία μας έχει κάνει ένα βήμα μπροστά, τελικά είναι ακόμα πιο δύσκολο από όσο περίμενα, αλλά θα τα καταφέρουμε. Λίγες ξαπλώστρες μπορεί να βγουν από τις παραλίες, η πρόσβαση για όλους δε θα ξανά βγει από τις παραλίες!»

Μιλώντας στο thebest.gr, ο κ.Φωτίου εξήγησε για το θέμα: «Η εγκατάσταση ξεκίνησε κανονικά και κάποια στιγμή επισκέφθηκαν το συνεργείο μας αστυνομικοί, οι οποίοι έλεγξαν τα έγγραφα και ήταν όλα μια χαρά. Στη συνέχεια όπως μου έχουν μεταφέρει, πήγε το Λιμενικό, έλεγξε τα έγγραφα και στη συνέχεια, επειδή γνωρίζουμε ότι ο Δήμος πρέπει να έχει πάρει μια άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία, ζητήσαμε από τον Δήμο να μας επιβεβαιώσει ότι έχει πάρει την άδεια. Ο Δήμος μας έστειλε έγγραφο ότι όντως έχει λάβει την άδεια και προχωράμε στην εγκατάσταση. Ζητήθηκε η απεγκαταστάση του μηχανήματος η τοποθέτηση του οποίου είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο λόγος μας είπαν, είναι ότι έγινε επώνυμη καταγγελία από ιδιώτη στο Λιμενικό, όπως με έχουν ενημερώσει οι συνεργάτες μου γιατί δεν ήμουν παρών».

Ο Ιγνάτιος Φωτίου δεν έκρυψε την πικρία του για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση: «Είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα βράβευση από τα ΕΒΕΑ παρουσία του Πρωθυπουργού και συζητήσαμε για τα βήματα που γίνονται για να μπει η χώρα μας πρώτη στον προσβάσιμο τουρισμό, έχοντας προσβάσιμες παραλίες και υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή που όλη αυτή την προσπάθεια τη γυρνάνε πίσω».

* Η ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2012 με δραστηριότητα στο σχεδιασμό και την κατασκευή ειδικών κατασκευών που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κινητικά ανάπηρων. Πρόκειται για έναν «τεχνοβλαστό» του Πανεπιστημίου Πατρών και προέκυψε σαν προϊόν έρευνας που διενεργήθηκε από το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ το έτος 2009. Το πρόγραμμα περιελάμβανε το σχεδιασμό και την κατασκευή μιας συσκευής που θα παρείχε την δυνατότητα στους κινητικά ανάπηρους να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα. Το πρόγραμμα ανατέθηκε στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ από την πρώην Περιφέρεια Αχαΐας.
Ύστερα από την επιτυχή έκβαση του προγράμματος, η δουλειά συνεχίστηκε και η συσκευή εξελίχθηκε σε ένα προϊόν (SEATRAC) έτοιμο για εμπορική χρήση. Παράλληλα με αυτό, η ανάγκη για άλλες συσκευές και προϊόντα, τα οποία σχετίζονται με το θέμα της βελτίωσης της ζωής των αναπήρων διαρκώς μεγάλωνε. Το γεγονός αυτό γέννησε την ανάγκη της ίδρυσης μιας εταιρείας που θα ικανοποιούσε τους στόχους αυτούς που από τη φύση τους θα ήταν εκτός των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου και του Πανεπιστημίου γενικότερα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Οι τελευταίες Ειδήσεις του arenanews.gr από την  Αργολίδα και την Πελοπόννησο
 Τα νέα σε ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυροΕρμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή Ειδήσεων