spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤόκας: Οταν σπέρνεις ανέμους είναι φυσικό να θερίζεις θύελλες

Τόκας: Οταν σπέρνεις ανέμους είναι φυσικό να θερίζεις θύελλες

Κατανοούμε απόλυτα τον εκνευρισμό που διακατέχει τη δημοτική αρχή του Δήμου Ερμιονίδας λόγω των εσωτερικών της προβλημάτων, τα οποία φαίνεται ότι έχουν γίνει αξεπέραστα τον τελευταίο καιρό.

Αυτό που δεν κατανοούμε είναι το γνωστό αλαζονικό ύφος με το οποίο αντιμετωπίζει οποιονδήποτε τολμά να εκφράζει διαφορετική άποψη από τη δική της ή ασκεί κριτική στις αποφάσεις της.

Σίγουρα θα βόλευε τη δημοτική αρχή να έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση φιμωμένη, η οποία δε θα ασχολείται με την τοπική επικαιρότητα, δε θα βγάζει δελτία τύπου και δε θα ασκεί κριτική στις επιλογές της που οδηγούν το Δήμο σε επικίνδυνες ατραπούς.

Η διαχείριση του θέματος της δωρεάς του Κώστα Δημότση ή Έλληνα και η πίεση του Δημάρχου Ερμιονίδας να φτιαχθούν τα 2 γήπεδα τένις από δωρεές 2 επώνυμων που έχουν τις εξοχικές κατοικίες τους στην περιοχή μας, στο κτήμα των 8,5 στρεμμάτων που άφησε ο αείμνηστος συμπατριώτης μας, αναδεικνύει το ύφος της εξουσίας που δεν πρέπει να υπάρχει στην διαχείριση των κοινών.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας πρέπει να γνωρίζει ότι έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει την πιστή και επακριβή εκτέλεση της βούλησης των διαθετών και δωρητών.

Έπρεπε να κάνει λοιπόν οτιδήποτε για να γίνει πράξη η βούληση και επιθυμία του αείμνηστου συμπατριώτη μας!!

Ταυτόχρονα με τις ενέργειές του, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν οι δύο χορηγίες για τα γήπεδα τένις, πράξη για την οποία θα έχει κυριολεκτικά την ευθύνη.

Παρά τους ισχυρισμούς του, εμείς σαν αντιπολίτευση, ποτέ δεν σταθήκαμε ενάντιοι στο έργο κατασκευής των γηπέδων τένις και προτείναμε μάλιστα να γίνει στο κτήμα των 40 περίπου στρεμμάτων της δωρεάς Ηλία Φωστίνη, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της ΑΕΚ και πολύ κοντά στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου.

Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι στα 40 στρέμματα δεν μπορούν να φτιαχθούν τα γήπεδα τέννις, ενώ μπορεί να γίνουν στο κτήμα των 8,5 στρεμμάτων!!

Άλλωστε το θέμα της κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Κρανιδίου δεν το έφερε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο και έτσι δεν γνωρίζουμε βασικές πτυχές του προτεινόμενου έργου. Όπως π.χ. ποιο είναι το διάγραμμα κάλυψης και τι περισσεύει;

Καλούμε τον Δήμαρχο να κάνει πράξη αυτό που επιθυμούσε ο δωρητής, δηλαδή να ξεκινήσει άμεσα, χρησιμοποιώντας τα 200.000,00 € που άφησε στην διαθήκη του, την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομα “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ Ή ΕΛΛΗΝΑΣ”.

Καλούμε τον Δήμαρχο να εφαρμόσει την απόφαση 178/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη στις 25.09.2017 επί δημαρχίας του Δημήτρη Σφυρή, σχετικά με τον καθορισμό όρων δόμησης του Κλειστού Γυμναστηρίου “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ Ή ΕΛΛΗΝΑΣ”.

Τέλος καλούμε τον Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του, να κάνει την αυτοκριτική του και να ζητήσει μια φορά συγνώμη από τους δημότες για τα λάθη ή τις παραλείψεις του, γιατί σε αυτούς θα δώσει λόγο για τα πεπραγμένα της θητείας του. Σε αυτούς που τον πίστεψαν και τον εμπιστεύτηκαν, αλλά απογοητεύθηκαν από τις λανθασμένες προτεραιότητες και την έλλειψη οράματος και δράσεων.

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων