Ανδριανός στη Βουλή: Να στηριχθούν οι ελαιοπαραγωγοί στην Αργολίδα

Ανδριανός στη Βουλή: Να στηριχθούν οι ελαιοπαραγωγοί στην Αργολίδα που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές στην καρπόδεση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα την ανάγκη στήριξης των ελαιοπαραγωγών στην Αργολίδα λόγω των εκτεταμένων ζημιών στην καρπόδεση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Παρά το γεγονός ότι φέτος παρατηρήθηκε μεγάλη ανθοφορία στα ελαιόδεντρα, σημειώθηκε πολύ εκτεταμένο πρόβλημα στην καρπόδεση εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα, ιδιαίτερα στην ποικιλία «μανάκι», το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση έως και την εκμηδένιση των σχετικού εισοδήματος των παραγωγών.

Τούτων δοθέντων, καθίσταται επιτακτική η έγκαιρη εκκίνηση των αναγκαίων διαδικασιών για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το εκτεταμένο πρόβλημα στην καρπόδεση.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Με ποιες ενέργειες θα εκκινήσει εγκαίρως η αναγκαία διαδικασία για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκτεταμένο πρόβλημα στην καρπόδεση».