Αναστολή λειτουργίας Παιδικών σταθμών Πύργου| τι απαντά ο δήμος

Πρέπει να διαβάσετε

Από τον Δήμο Πύργου έχει διευκρινιστεί απολύτως ξεκάθαρα το θέμα της διαστρεβλωμένης παρουσίασης από κάποιους, της επικοινωνιακής αναστολής λειτουργίας δύο παιδικών σταθμών.

Αποτελούν λοιπόν, ξεκάθαρα και συγκεκριμένα γεγονότα τα εξής:

– Τα μισθωτήρια των κτιρίων, του Β’ και Γ’, παιδικών σταθμών, έχουν ήδη λήξει (και αυτοδίκαια παρατάθηκαν για έναν χρόνο), χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να επιθυμούν να καλύψουν τις δαπάνες εργασιών, απαραίτητων στη συμμόρφωση των διατάξεων του Π.Δ. 99/2017 για την καταλληλότητα της χρήσης τους ως Παιδικοί Σταθμοί.
– Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες εξεύρεσης χώρου νέου κτιρίου, τόσο μετά από έρευνα της Υπηρεσίας, όσο και μετά από σχετική διακήρυξη δημοπρασίας, δεν βρέθηκε έως τώρα κτίριο που να πληροί τις προϋποθέσεις.
– Ενώ ταυτόχρονα, η υφιστάμενη κατάσταση χρήσης γης δεν επιτρέπει την ανέγερση Παιδικών Σταθμών εντός του αστικού ιστού.

Η Δημοτική Αρχή ως γνωστόν δραστηριοποιείται εντόνως για την ολοκλήρωση των ΣΧΟΟΑΠ, κάτι που θα δώσει λύσεις και σ’ αυτό το πρόβλημα.

– Οι δε προτάσεις εξεύρεσης χώρου νέου κτιρίου σε περιοχές περιφερειακά της πόλης, στις παρυφές της, έχουν τύχει εξαρχής αντιδράσεων και διαφωνιών από τις άλλες παρατάξεις.
Και βέβαια είναι τουλάχιστον υποκριτικό απ’ όσους έχουν υπάρξει σε θέσεις ευθύνης για χρόνια και δεν έπραξαν τίποτα για την επίλυση του προβλήματος, να επιρρίπτουν ευθύνες σήμερα.

– Είναι ένα πρόβλημα που προϋπάρχει τουλάχιστον μια δεκαετία τώρα…
Διάφοροι που τώρα θυμήθηκαν να δώσουν …έμφαση, κι αυτή με αποσιωπήσεις και με διαστρεβλώσεις των πραγματικών γεγονότων, έχουν υποστεί λοβοτομή σε ότι αφορά τα όσα προηγήθηκαν;

Ενημερώνουμε, για άλλη μια φορά, πως ο Δήμος Πύργου πραγματοποιεί με εντατικούς ρυθμούς, εργασίες αποκατάστασης και επιδιόρθωσης στον ιδιόκτητο Παιδικό σταθμό «Λιούρδειο». Εργασίες που σημειωτέον δεν είχαν γίνει για τουλάχιστον δύο δεκαετίες, κι έχουν σκοπό την αναβάθμιση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής και άνετη διαμονή των παιδιών.

Μετά το τέλος των εργασιών στον Λιούρδειο Παιδικό Σταθμό, οι τρείς ιδιόκτητοι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πύργου, θα μπορούν να φιλοξενούν τον μέγιστο δυνατό αριθμό παιδιών, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μικρών φιλοξενούμενων.

– Κανένας ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του!

Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στις δομές αυτές ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ την εργασία τους στους διαμορφωμένους κατάλληλα ιδιόκτητους παιδικούς σταθμούς στον Πύργο, το Καράτουλα και το Επιτάλιο, καλύπτοντας πλήρως τις παιδαγωγικές ανάγκες.

Επίσης, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου λύνεται επίσης το χρονίζον πρόβλημα της πυρασφάλειας των ιδιόκτητων κτιρίων των παιδικών σταθμών, προκειμένου να προσαρμοστούν οι δομές παιδικής πρόνοιας στις διατάξεις του άρθρου 6 του Π.Δ. 99/2017, εργασίες απαραίτητες για την συνέχιση της λειτουργίας τους.
Πάνω απ’ όλα, είναι διαρκείς οι ενέργειες και η βούληση αυτής της Δημοτικής Αρχής, να καλύψει όλες τις ανάγκες των συμπολιτών, να επιλύσει και να διορθώσει αναρίθμητες παραλείψεις, αστοχίες, αδιαφορίες, παρελθόντων χρόνων που ταλανίζουν τον Δήμο μας μέχρι σήμερα.

Ζητήματα που στην πραγματικότητα είναι γνωστά ακόμα και στους …κάποιους!

Τελευταία νέα

Οι οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο φορολογικό νομοσχέδιο

Έκτρωμα το φορολογικό νομοσχέδιο καταδικάζει συλλήβδην τους ελεύθερους επαγγελματίες Ανικανότητα της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίκαιης φορολογίας για...

Περισσότερα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο