spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΚατ' οίκον αποκομιδή απορριμμάτων θα εφαρμόσει το Γύθειο

Κατ’ οίκον αποκομιδή απορριμμάτων θα εφαρμόσει το Γύθειο

Η καθαριότητα της πόλης του Γυθείου και γενικότερα του Δήμου μας επιτυγχάνεται με τη συνεχή συνεργασία Δήμου και Δημοτών, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που ξεκινάει η έντονη τουριστική κίνηση και στοχεύουμε όλοι στο βέλτιστο αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής.
Οι κατωτέρω επισημάνσεις-αναγκαίες αλλαγές, απόλυτα εφαρμόσιμες, θα πρέπει να γίνουν σεβαστές και να εφαρμοστούν από όλους τους εμπλεκόμενους.

Θα τεθούν σε απόλυτη ισχύ από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.

1. Τα εστιατόρια, οι καφετέριες-καφενεία, τα σνακ-μπαρ και γενικότερα τα καταστήματα της εστίασης, τα κρεοπωλεία, τα οπωροπωλεία, τα ιχθυοπωλεία, αλιείς, οφείλουν να συσκευάζουν τα απορρίμματά τους μέσα σε πλαστικές στεγανές σακούλες ερμητικά κλειστές, σε μέγεθος διαχειρίσιμο και από το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου.

Το σύστημα της αποκομιδής ανά επιχείρηση (παραλιακός δρόμος) θα σταματήσει γιατί η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου σε ορισμένες και μόνο επιχειρήσεις της πόλης του Γυθείου δημιουργεί καταστάσεις άνισης μεταχείρισης.

Από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 παρακαλείστε να μεταφέρετε τα απορρίμματα σύμμεικτα και ανακυκλώσιμα διακριτά στα παλαιά σφαγεία στη Σελινίτσα Γυθείου στο χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου, ο οποίος διαμορφώθηκε για το σκοπό αυτό.

2. Τα εμπορικά καταστήματα, γραφεία και λοιπές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Γυθείου, παρακαλείστε όπως μεταφέρετε τα απορρίμματα σύμμεικτα και ανακυκλώσιμα διακριτά στο δημοτικό πάρκινγκ ή στους κάδους που βρίσκονται στην περιοχή Στερνάκλες, Σελινίτσα Γυθείου.

Εφιστούμε την προσοχή για την υποχρέωση να ελαχιστοποιούμε τον όγκο των χαρτοκιβωτίων συσκευασίας δια πιέσεως και περιδέσεως. Χαρτοκιβώτια και υλικά συσκευασίας θα τοποθετούνται ΜΟΝΟ στους κάδους ανακύκλωσης.

3. Με τον τρόπο αυτό οι κάδοι που βρίσκονται μέσα στην πόλη του Γυθείου, υπόγειοι ή υπέργειοι, θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τα οικιακά απορρίμματα.

Κατανοώντας τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται για ανθρώπους υπερήλικες χωρίς αυτοκίνητο, υπενθυμίζουμε το σύστημα της κατ΄οίκον αποκομιδής που έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή από το τμήμα καθαριότητας του Δήμου μας. (τηλ. 2733-3-60307)
Πολιτική της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι η ελαχιστοποίηση των σημείων συλλογής απορριμμάτων αφού σε κάθε σημείο που υπάρχουν κάδοι δημιουργούνται συνθήκες μη επιθυμητές (δυσοσμία, σκουπίδια εκτός κάδων, ογκώδη αντικείμενα, σκισμένες σακούλες), τις περισσότερες φορές με τους κάδους άδειους.

Με τη συνεργασία όλων, και την εφαρμογή του νέου συστήματος αποκομιδής θεωρούμε ότι θα αποφευχθούν τα φαινόμενα αυτά και θα πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για τη συνεργασία σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Γεωργία Λυροφώνη!!!!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων