Τα εγκαίνια της σχολικής μας βιβλιοθήκης «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ» πραγματοποιήθηκαν σήμερα, σε μια συμβολική τελετή εγκαινίων. Την κορδέλα έκοψε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ.ΚωστούροςΔημήτριος, παρούσα ήταν η Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. ΡάλληΜαρία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου.
Με μεγάλη χαρά καμαρώσαμε να ολοκληρώνεται με επιτυχία προσπάθεια χρόνων. Το Σχολείο και εγώ προσωπικά ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν – θεσμικά ή ατομικά – να ολοκληρωθεί αυτή η αίθουσα : Αρχικά, η Σχολική Επιτροπή Α/ θμιας Εκπ/σης του Δήμου μας κατασκεύασε τη βιβλιοθήκη τοίχου, το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων προσέφερε τα σύγχρονα τραπεζάκια, με το μίσθωμα του κυλικείου αγοράστηκαν τα σκαμπώ, τα φώτα και το Α/C.
Οι ραφιέρες και τα ντουλάπια είναι ευγενική προσφορά της κ. Μαρίας Μπαϊρακάρη –πρώην ΗΛΙΟΓΡΑΦΙΑ- και η πολυθρόνα αναγνώσεων είναι προσφορά των μαθητών του Δ1. Ο κύριος πρωταγωνιστής της βιβλιοθήκης τα βιβλία προέρχονται από:
Το Υπουργείο Παιδείας για την έναρξη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, το Αγγελοπούλειο Ίδρυμα, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, γονείς και ιδιώτες.
Φέτος, η βιβλιοθήκη μας λειτούργησε ως δανειστική με μεγάλη επισκεψιμότητα με την υποστήριξη της κ. Κωνσταντινίδου και ο μελλοντικός στόχος του σχολείου είναι να αυξάνονται τα μέλη.
Επειδή, το σχολείο καλλιεργεί την ψυχή και το πνεύμα, η βιβλιοθήκη είναι ιδανικός χώρος να λειτουργεί εντός του σχολείου και να τροφοδοτεί το πνεύμα γιατί όπως λέει ο Ουγκώ “Το πνεύμα που δεν διαβάζει χάνει βάρος, όπως ένα σώμα που δεν τρώει”.