spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΣτις Βρυξέλλες ο δήμος Καλαμάτας για την κλιματική ουδετερότητα

Στις Βρυξέλλες ο δήμος Καλαμάτας για την κλιματική ουδετερότητα

Αποστολή του Δήμου Καλαμάτας βρέθηκε στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, με αφορμή τη συνάντηση εργασίας εκπροσώπων μελών του Δικτύου των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030».

Στο πλαίσιο των εργασιών, που συντόνιζε το δίκτυο NetZeroCities, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το βηματισμό των πόλεων μέχρι την ολοκλήρωση του Κλιματικού Συμβολαίου, ενώ στα εργαστήρια που ακολούθησαν, διατυπώθηκαν από τους εκπροσώπους των πόλεων, καλές πρακτικές ως αντικείμενο συζήτησης και διάχυσης ιδεών.

Στο περιθώριο των συναντήσεων εργασίας, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Αποστολής των Πόλεων Matthew Baldwin και η αναπληρώτρια Διευθύντρια Laura Hetel, εξέφρασαν προς τα μέλη της Αποστολής του Δήμου Καλαμάτας τα συγχαρητήριά τους προς το Δήμαρχος της πόλης Θανάση Βασιλόπουλο, για την άρτια προετοιμασία και τη σύνταξη του φακέλου συμμετοχής της Καλαμάτας στο Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Αποστολής για την Κλιματική Ουδετερότητα.

 

Παράλληλα, υπήρξε συνάντηση της Αποστολής του Δήμου Καλαμάτας με τους εκπροσώπους των υπολοίπων Ελληνικών Πόλεων που συμμετέχουν στο Mission, κατά την οποία συζητήθηκαν οργανωτικά κι άλλα θέματα, για την προτεινόμενη εκ μέρους των Δημάρχων των έξι Ελληνικών πόλεων, συγκρότηση Δικτύου Πόλεων.

 

Στην Αποστολή του Δήμου Καλαμάτας, συμμετείχαν οι Νίκος Μπασακίδης, Μαρία Νταμάτη, Βασίλης Διονυσόπουλος, Παναγιώτα Κουράκλη, Σταυρούλα Αγρίου, Μιχάλης Βασιλειάδης Παναγιώτης Κρητικός, Βασίλης Παπαευσταθίου, Γιώργος Μπουγάς και Νάσος Μακιός.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων