“Ψύλλοι στα αφτιά” των κτηνοτρόφων της Ερμιονίδας- τι συμβαίνει

Χωρίς ενημέρωση  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένουν οι κτηνοτρόφοι της Ερμιονίδας σχετικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης των ψύλλων. Για το θέμα αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας ζητούν πλήρη ενημέρωση.

Τι αναφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στο έγγραφο που έστειλαν στην Π. Ε Αργολίδας:

Παρέμβαση στην Δ/ση Αγροτικής Οικονομίας κ΄ Κτηνιατρικής Π.Ε. Αργολίδας, πραγματοποιήσαμε σήμερα μετά τις έντονες διαμαρτυρίες αρκετών κτηνοτρόφων του Δήμου Ερμιονίδας, ότι δεν είναι ενημερωμένοι για το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την καταπολέμηση ψύλλων.

Σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει εγκριθεί ποσό ύψους τριάντα έξι χιλιάδες τριακόσια τριάντα δύο ευρώ (36.332,00 €) για την “Παροχή υπηρεσιών για την καταπολέμηση των ψύλλων σε ποιμνιοστάσια του Νομού Αργολίδας.”

Τα δίκαια παράπονα των συνδημοτών μας, ξεκίνησαν όταν διαπίστωσαν ότι έχει γίνει ψεκασμός μόνο σε ορισμένα ποιμνιοστάσια στα όρια του Δήμου Ερμιονίδας.

Με το έγγραφο, αιτούμαστε ενημέρωση στα κάτωθι:

1) Γιατί δεν έχουν ενημερωθεί, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας Και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αργολίδας, οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Ερμιονίδας στο σύνολό τους, για το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων;
και
2) Με το δεδομένο, ότι η μεγάλη ταχύτητα αναπαραγωγής των ψύλλων καθιστά απαραίτητο το πρόγραμμα καταπολέμησής τους , ποιο είναι το πρόγραμμα επισκέψεων στα ποιμνιοστάσια του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα;
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Λάμπρου Αναστάσιος

Τόκας Αναστάσιος

Αποστόλου Παναγιώτης