Καταγγελία προς την Εισαγγελία: Κίνδυνος για την δημόσια υγεία και καταστροφή του Ιστορικού Γυμνασίου Δημητσάνας από τόνους απορριμμάτων 

 

Αναφορά – καταγγελία προς την Εισαγγελία Τρίπολης, την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κατάθεσε ο επιχειρηματίας εστίασης και Πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κεκετσίδης, για την απόθεση τόνων απορριμμάτων από την Δημοτική Αρχή Γορτυνίας στον προαύλιο χώρο του Ιστορικού Γυμνασίου Δημητσάνας.

Όπως ο ίδιος σημειώνει με δελτίο τύπου: “Oνομάζομαι Δημήτρης Κεκετσίδης και επέλεξα να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά στην εστίαση και να διαμείνω στην ιστορική Δημητσάνα, στην προσπάθεια στήριξης ενός τόπου με ιστορία ,φυσική ομορφιά και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Μετά την εξάντληση της υπομονής μου, από την στιγμή που ανακάλυψα την τακτική που είχε ξεκινήσει για μεταφόρτωση αρχικά των απορριμμάτων του Δήμου Γορτυνίας, για το οποίο φυσικά δεν είχα καμία ενημέρωση!

Όταν αποφάσισα να επενδύσω επιχειρηματικά στον τόπο και παρόλες τις επαφές μου με τους αρμόδιους φορείς οι οποίες έμειναν άκαρπες, για τακτοποίηση του προβλήματος της απόθεσης απορριμμάτων όλου του Δήμου Γορτυνίας στον χώρο του ιστορικού Γυμνασίου -Λυκείου Δημητσάνας τα τελευταία 4-5 χρόνια, πάνω ακριβώς από τον επαγγελματικό μου χώρο- προχώρησα εγγράφως και σε ενέργειες καταγγελίας στους ανάλογους φορείς.

Σας στέλνω το απαραίτητο υλικό προς γνωστοποίηση και δημοσιοποίηση του προβλήματος που δεν ωθεί μόνο εμένα σαν επαγγελματία στην επαγγελματική εξάντληση μου πέραν των δυσκολιών που επήλθαν από την κατάσταση του covid-19 -όπως καταλαβαίνετε η επιχείρησή μου ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει υπό αυτές τις συνθήκες- αλλά και στο τεράστιο πρόβλημα καταστροφής του ιστορικού αυτού χώρου και δημόσιας υγείας.”

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Του Δημητρίου Κεκετσίδη του Γεωργίου, κατοίκου Δημητσάνας. ΠΡΟΣ 1. Προϊστάμενο Εισαγγελίας Τρίπολης. 2. Προϊστάμενο Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Πελοποννήσου κον Μαντζουράνη. 3. Προϊστάμενο Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Ονομάζομαι Κεκετσίδης Δημήτριος του Γεωργίου και διατηρώ επιχείρηση εστίασης εντός του οικισμού Δημητσάνας Αρκαδίας. Με την παρούσα καταγγέλλω ότι η Δημοτική Αρχή Γορτυνίας εναποθέτει τα απορρίμματα του Δήμου (οικισμών Δημητσάνας, Στεμνίτσας κλπ) στον προαύλιο χώρο του Ιστορικού Σχολείου Δημητσάνας, ευρισκομένου εντός του οικισμού Δημητσάνας. Κατόπιν της ανωτέρω παράνομης ενέργειας της Δημοτικής Αρχής Δημητσάνας, στον ανωτέρω χώρο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από οκτακόσιους τόνους απορριμμάτων με συνέπεια : α. Σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου και της ανόδου της θερμοκρασίας.

β. Καταστροφή και προσβολή του Ιστορικού Σχολείου Δημητσάνας.

γ. Οικονομική βλάβη των επιχειρήσεων της περιοχής και ειδικότερα της επιχείρησής μου με την επωνυμία «Καλλιθέα», η οποία γειτνιάζει με το σχολείο.

Προς απόδειξη των ανωτέρω σας επισυνάπτω φωτογραφίες του προαύλιου χώρου του σχολείου και της επιχείρησής.

Παρά τις συνεχείς προφορικές οχλήσεις μου στον αρμόδιο Δήμαρχο, ούτε σταμάτησε η παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων, ούτε απομακρύνθηκαν τα ήδη συγκεντρωμένα απορρίμματα. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας κατά το λόγο αρμοδιότητάς σας.”