Πύργος|Από πνιγμό ο θάνατος του 45χρονου στον Άγιο Ηλία

Σε πνιγμό οφείλεται τελικά ο θάνατος του 45χρονου, στην παραλία του Αγίου Ηλία στον Πύργο, την Κυριακή, σύμφωνα με την νεκροψία/νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε.

«Πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος επί εδάφους κακώσεων αυχένος», ήταν σύμφωνα με την νεκροψία/νεκροτομή που διενεργήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών η αιτία από την οποία έχασε τη ζωή του το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ο 45χρονος Χ.Τ. που βρέθηκε νεκρός πάνω στα βράχια στην περιοχή του Άγιου Ηλία στον Πύργο, στη θέση Λουκαταίικα.

Κάκωση στον αυχένα από πνιγμό έδειξε η νεκροτομή

Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης ήταν αυτός που διενήργησε τη νεκροψία/νεκροτομή στη σορό του άτυχου άνδρα χθες, το πρωί της Τρίτης, καταλήγοντας στο πόρισμα πως ο 45χρονος υπέστη κάκωση στον αυχένα και πνιγμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφ. «Πατρίς», η επικρατέστερη ερμηνεία φαίνεται πως είναι και αυτή που είχαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ότι δηλαδή περπατούσε στο σημείο και από κάποιο ύψος έπεσε στη θάλασσα και υπέστη την κάκωση στον αυχένα, ενώ ακολούθησε ο πνιγμός.

Ένα ακόμα σενάριο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες είναι αυτό που αναφέρει πως μπορεί να ήταν ήδη στο νερό και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον πνιγμό, ένα κύμα τον παρέσυρε και τον οδήγησε με δύναμη στο βράχο που βρέθηκε από τους λουόμενους.

Όπως εξήγησε ο κ. Γκότσης, για να πνιγεί κάποιος σε μια τέτοια περίπτωση χρειάζεται να καλύπτεται το σημείο που βρίσκεται το σώμα του με τουλάχιστον 5 έως 10 εκατοστά νερό.

Πρόσθεσε δε πως στο πρόσωπό του υπήρχαν σημάδια που προήλθαν πιθανότατα από την πτώση ή την πρόσκρουση στα βράχια, ενώ αποκαλύπτοντάς του πως τα ίχνη του είχαν χαθεί από την περιοχή της Κουρούτας το περασμένο βράδυ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τον οδήγησαν τα ρεύματά της θάλασσας μέχρι εκεί και να τον έριξαν στα βράχια. Βέβαια αυτό το σενάριο δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Το λιμενικό έχει το πόρισμα της νεκροψίας του 45χρονου στον Πύργο

Πλέον, το Λιμενικό Σώμα έχει στα χέρια του το πόρισμα της νεκροψίας/νεκροτομής που του δίνει μια εικόνα για το πώς προήλθε ο θάνατος. Όμως παραμένουν τα ερωτηματικά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στο σημείο ο άτυχος άνδρας.

Όσον αφορά τη νεκρώσιμη ακολουθία, αυτή θα πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα στις 10πμ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, μιας και η διαδικασία της ιατροδικαστικής εξέτασης ολοκληρώθηκε εγκαίρως.