Ομολογία ανικανότητας από τον Άδωνι για τα καύσιμα

Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σε ασύλληπτα επίπεδα, πλησιάζοντας σε κάποιες περιοχές της χώρας μέχρι και τα 3 ευρώ και οι καταναλωτές αναζητούν πρατήρια με χαμηλές τιμές, ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως θεωρεί ότι το φτηνό καύσιμο είναι προβληματικό…

«Εγώ αν δω πρατήριο με πολύ χαμηλή βενζίνη, δεν βάζω, γιατί κατά πάσα πιθανότητα το καύσιμο είναι προβληματικό» σημείωσε -μεταξύ άλλων- σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το εξοργιστικό (και) σε αυτή τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη είναι το γεγονός ότι για πολλοστή φορά, αντί να κάνει τη δουλειά του, προβαίνει σε διαπιστώσεις: Ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τους ελέγχους, αντί να τους κάνει, δίνει συμβουλές.

Τόνισε, πάντως, ότι θα υπάρξει και νέα παρέμβαση για τα καύσιμα, που θα ανακοινωθεί όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει. Όσον αφορά τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αποτελεί ένα από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να παίρνουμε μέτρα κάθε μέρα, γιατί η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι που θα τελειώσει άμεσα και θα χρειαστεί «να κρατήσουμε δυνάμεις».

«Μπορούμε να κάνουμε πράγματα που γίνονται, δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Θαύματα έκανε μόνο ο Ιησούς Χριστός. Εγώ δεν παρουσιάζω τον εαυτό μου ως θαυματοποιό» πρόσθεσε με το γνωστό ειρωνικό του ύφος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
ΠΗΓΗ